Sesongissa olevat sitrukset sopivat minusta hurjan hyvin talven salaatteihin, erityisesti tykkään kombosta appelsiini (tai greippi) - rucola - punasipuli. Muut salaatin komponentit voi oikeastaan melkein arpoa; pekonia, leipäkuutioita, fetaa, kaikki maistuu hyvälle!
Tällä kertaa tein fetaisen version peruskombosta, se toi mukavaa raikasta vastapainoa sangen tuhdeille lampaan ribseille, jotka olivat saman aterian päätähti. Makea appelsiini ja suolainen feta muodostivat lisäksi keskenään ihanan makuparin! Ribsit onnistuivat muuten myös, jaan niidenkin ohjeen heti kun vaan ehdin :)
Appelsiini-fetasalaatti (kahdelle lisäkkeeksi)
3 pienehköä appelsiinia
100g fetajuustoa
1 punasipuli
kourallinen rucolaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kuori appelsiini ja viipaloi poikkiviipaleiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita keskenään appelsiini, rucola ja sipuli, ja murusta joukkoon feta. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lorauta päälle vielä oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti