keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Piparjuurihaukea paperissa


Kummasti tuppaa käymään niin, että ne yksinkertaisimmat jutut osoittautuvat tosi hyviksi. Niin kuin tämä paperikääreessä höyrytetty hauki. Tykkään käyttää haukea v-ruodoista huolimatta (ja myönnän, että yleensä ne v-ruodot saavat jäädä siihen kalaan, koska en ole vielä onnistunut sitä kovin siististi poistamaan - vähän isommassa fileessä ruoto kuitenkin erottuu kypsässä kalassa ja on myös helppo nyppäistä pois), ja paperissa kypsentäminen on kiva metodi, joka pitää kalan mehevänä. Lisää mehevyyttä kalaan toi vielä pari reilua voinokaretta sekä tuoreeltaan raastettu piparjuuri, koko annoksessa raaka-aineita neljä suolan ja pippurin lisäksi. Ihan superhelppoa, ja niin, niin hyvää!  

Paperissa kypsytetty piparjuurihauki (kahdelle)

600g haukifilettä
pätkä piparjuurta raastettuna
muutama nokare voita
tuoretta persiljaa tai tilliä silputtuna
suolaa
mustapippuria
arkki leivinpaperia

Mausta kalafile molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita leivinpaperi kalan alle. Nostele kalafileen päälle raastettu piparjuuri sekä muutama voinokare. Taittele leivinpaperi paketiksi kalan ympärille. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 min. Ripottele kalan päälle tuoretta tilliä tai persiljaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti