keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lindburgerit eli punajuurta burgerin väliin


Olen jo jonkin aikaa hingunnut testata punajuurista pihviä purilaisen välissä. Viime viikonloppuna pyöräytin varta vasten elämäni ensimmäiset hampurilaissämpylät ja pääsin toteuttamaan visiotani. Punajuurta lukuunottamatta päädyin aika klassiseen burgeriin; sämpylän väliin pihvi, cheddaria, tomaattia, juustoa ja suolakurkkua. Majoneesin jätin väliin. Pihvin ohje oli lindström-muunnelmastani, ja tälläkin kertaa käytin possun jauhelihaa. Possupihviä ei voi oikein jättää mediumiksi, mutta se on silti niin mehevää - varsinkin punajuuren kanssa, ettei hamppari jää kuivaksi vähemmilläkään soosilisäyksillä.

Sämpylät olivat tuoreita ja pehmoisia ja pihvi mehevä ja maukas, mutta jokin kokonaisuudessa jäi kuitenkin kaipaamaan vielä tuunauskierrosta, hampurilainen oli ehkä vähän liiankin pehmoinen ja mieto. Ehkä punajuuripihvin kanssa kannattaisi suosiolla valita cheddarin sijaan vähän enemmän kontrastia, vaikkapa punajuuren klassinen kaveri vuohenjuusto. Ja vaikka karsastankin vähän liian terveellisen makuisia hampurilaissämpylöitä, voisi hamppariin tulla enemmän tekstuuria ja pihvi päästä oikeuksiinsa paremmin, jos käyttäisi vaikkapa ruisleipää. Seuraavan kerran myös varmaan paahdan sämpylöitä hieman. Sinänsä punajuuripihvi sämpylän välissä oli kuitenkin ihan toimiva, joten suosittelen kokeilemaan ja varioimaan eteenpäin!

2 kommenttia:

  1. Pitkässä versiossa lindströmin burger meni jo kieli solmuun, joten lyhentää piti :D

    VastaaPoista