sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Helppoa herkkua: possu-munakoisovuoka


Ei liene yllätys, että munakoisosta ja jauhenlihasta saa valmistettua yhtä jos toistakin ihanaa. Tämä vuoka on varmaan helpoimmasta päästä; vaikka aineslistalla on kymmenkunta komponenttia, suurin osa on ihan niitä samoja perusjuttuja, mitä tavalliseenkin jauhelihakastikkeeseen menisi, ja mitä kaapista löytyy melkein aina. Kanelilla makumaailman saisi nykäistyä Kreikan suuntaan, mutta minä olen tällä hetkellä niin ihastunut savustettuun paprikajauheeseen, että sitä on tungettu tähänkin :)

Possu-munakoisovuoka
400g porsaan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyrettä
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl sokeria
2 dl vettä
mustapippuria
suolaa
1/2 munakoiso
kourallinen juustoraastetta (n. 100g)
oliiviöljyä paistamiseen

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota molempia hetki pannulla, lisää sitten jauheliha ja ruskista. Lisää suola, sokeri, mausteet, tomaattipyre ja vesi, ja sekoita. Anna hautua muutama minuutti.

2. Kaada kastike voideltuun uunivuokaan. Viipaloi munakoisoviipaleet ja ripottele niille suolaa molemmin puolin. Asettele viipaleet kastikkeen päälle vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 180-asteisessa uunissa reilut puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Ohje tuli myytyä minulle :). Savupaprika ja munakoiso sopii niin hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  2. Mulla on nyt meneillään joku savupaprikakausi, sitä tulee laitettua melkein joka ruokaan :) Mutta hyväähän se tietysti on!

    VastaaPoista