Muutamassa blogissa on näkynyt hiljattain herkullisen näköisiä kalapihvejä, kuten esimerkiksi nämä Kokkeillaan-blogin lohikakkuset. Minuun iski annoskateus - lääh, pakko saada kalapihvejä itsekin! Pääraaka-aineen suhteen turvauduin purkkitonnikalaan, tuohon vanhan kunnon ruokakaapin perältä löytyvään hätävaraan. Jääkaapin puolelta löytyi limettiä, chiliä, kalakastiketta ja kananmunia, ja ruokavarastosta vielä nahistunut korianteri, joten yhtälö alkoi olla valmis: pihvien makumaailman kanssa mennään thai-suuntaan. Suomalaisuutta unohtamatta, sillä jatkoin tonnikalaseosta vielä perinteisellä maitoon - äh, myönnetään, kermaan - pehmennetyllä korppujauholla.
Pihvien lisäkkeeksi tein nopean (pakaste)vihannes-nuudeliwokin, mutta se oli ehkä hieman turha lisä, olisi ehkä maistunut paremmin erikseen.
Tonnikalapihvit (neljälle)
2 purkkia tonnikalaa (minulla oli yksi veteen ja yksi öljyyn säilötty purkki)
1 pieni purkki maissia
1 punasipuli
1 raastettu porkkana
2 isoa punaista chiliä
4 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 limetin mehu
2 rkl kalakastiketta
nippu tuoretta korianteria silputtuna
ripaus suolaa
rypsi- tai maapähkinäöljyä paistamiseen
Muotoile taikinasta pihvejä, ja paista niitä pannulla keskilämmöllä muutamia minuutteja molemmin puolin. Miedohko lämpö toimi minulla parhaiten, jättäen ulkopuolen kullanruskeaksi mutta kypsentäen pihvit myös sisäpuolelta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti