tiistai 3. tammikuuta 2012

Harissalla maustetut lihapullat tomaattikastikkeessa

Näiden lihapullien inspiraatio syntyi joulunjälkeisestä himosta ei-jouluisiin makuihin ja johonkin lanttulaatikkoa raikkaampaan, sekä jääkaapin realiteeteista: jauhelihaa ja salaattiaineita löytyi, mutta muut maut tyhjennettiin maustehyllyn jämäpurkeista. Olin jo unohtanut ostaneeni pari kuukautta aiemmin kaksikin purkkia makean tulista harissaa, josta inspiroiduin tekemään lihapullista vähän mummon pullista poikkeavat.




Lihapullista tuli  maultaan ihanan mausteiset ja koostumuskin oli miellyttävä, vaikka kananmunia en jaksanutkaan lähteä kaupasta hakemaan. Varmaan kaikki se öljy ja voi, muuten olisi tullut jo liian raikasta ;)

Resepti n. 6 hengelle (tai kahden aikuisen taloudessa seuraavankin päivän ateriaksi)

700g sika-nautajauhelihaa (tässä taisi rasvaa olla 10%)
1 dl korppujauhoa
2dl maitoa
2-3rkl harissa-maustetahnaa
suolaa
mustapippuria

voita tai öljyä paistamiseen

Tomaattikastike:

2 pientä purkkia tomaattipyrettä
n. 3 dl vettä
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
ripaus sokeria
1tl curryjauhetta (kurkuma sopisi varmaan vielä paremmin)
1tl juustokuminaa

Aloitin lihapullataikinasta turvottamalla korppujauhoja maidossa n. 5 min. Korppujauhopohjaan vaivasin jauhelihan, suolan, pippurin ja harissan. Taikinamassasta muovasin pullat, ruskistin ne muutamassa erässä pannulla ja nostin syrjään kastikkeen valmistuksen ajaksi.



Kastikkeen pohjaksi kuullotin pannussa sipulin ja valkosipulin, jonka jälkeen sekoitin mukaan tomaattipyreen, sokerin, curryn ja juustokuminan. Lopuksi heitin lihapullat kastikkeen sekaan ja annoin niiden hautua kypsiksi 5-10 min.

Pullien kanssa tänään tarjolle sattui riisiä ja salaattia, mutta jälkikäteen juolahti mieleen, että couscous olisi sopinut ehkä vielä paremmin kaveriksi pullille. Ensi kerralla sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti