Paprikakeiton resepti on kulkeutunut minulle isäni äidiltä (ja hänelle eräältä tuttavaltaan), joka tapasi valmistaa soppaa mökkireissuilla. Siinä missä siskoni ja serkkuni tarinan mukaan kinastelivat siitä, kuka saa syödä sopan minkäkin väriseltä lautaselta, en lapsena en oikeastaan välittänyt paprikakeitosta vaan vierastin sen voimakasta makua. Aikuisena sitä on tullut tehtyä vähintään kerran talvessa, ja sen lämpöisiin, rikkaisiin makuihin tulee himo etenkin näin pakkaskeleillä. Tämä keitto ei ole kevytruokaa, vaan se saa lisäpuhtia pekonista (niin kuin 99% meidän talouden aterioista) ja riisistä. Sopan valmisteluissa joutuu pilkkomaan jonkin verran, mutta siitä suoriuduttua keitto valmistuukin melkein omia aikojaan.
Minun soppani olisi tällä kertaa saanut olla paprikaisempaa (käytin aika paljon sipulia sekä poikkeuksellisesti myös porkkanaa, joka oli tässä reseptissä vähän turha) , joten muokkasin jakoon tulevaa reseptiä lähemmäksi "kantaversiota".
Paprikakeitto (iso satsi)
6-8 punaista paprikaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2,5 l lihalientä (tai 2 l vettä ja 1-2 lihaliemikuutiota)
1 pkt pekonia
1 dl riisiä
mustapippuria
kuivattua meiramia
(suolaa)
voita tai öljyä paistamiseen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti