Minun taidoillani ei hernekeitosta vielä saa kaunista kuvaa, ehkä ensi vuonna sitten... Mutta hyvältä se maistui, oikeesti! |
Porkkanoiden roolista väitellään meillä joka vuosi: isännän mielestä ne ovat vain väärin, minusta taas ne kuuluvat asiaan. Koska minä keitän sopan, porkkanat lisätään mukaan ja isäntä nyppii ne valmiista keitosta jos niin haluaa, olkoonkin, että silloin kuulemma keiton käyttöliittymä on huono ;) Ääntä kohden se on kuitenkin mennyt, ja tuskin tänäkään vuonna tarvitsee mitään heittää pois.
Ohje on melko summittainen, toinen tykkää puuromaisemmasta keitosta ja toinen laihemmasta, tämä taisi olla jotain siltä väliltä.
Hernekeitto useamman päivän ruokailuun
700-800g kuivattuja herneitä kuorineen
4 l vettä
4 sipulia
3-4 porkkanaa
n. 1 kg joulukinkun jämiä
0,5 l kinkun lientä
maustepippureita
(suolaa, jos lihan ja liemen jälkeen sitä tarvitsee)
Liota herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne liotuksen päätteeksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää lionneet herneet. Kiehumista odotellessa, silppua sipuli sekä pilko kinkku ja porkkanat. Kun herneet ja vesi ovat kiehuneet, kuori pinnalle kerääntynyt vaahto ja lisää sipuli, kinkku, porkkanat, maustepippurit ja kinkun liemi. Anna poreilla hiljalleen pienellä lämmöllä pari-kolme tuntia tai kunnes herneet ovat muuttuneet rakenteeltaan "puuromaiseksi" ja seos alkaa näyttää valmiilta keitolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti