perjantai 27. tammikuuta 2012

Kermaviilikastike kalalle - perjantain pikaruokapelastus


Mitä pidemmälle viikko etenee, sitä enemmän yleensä muistutan raatoa, joka laahustaa työmaan ja kodin väliä, ja joka iltaisin ei jaksa pitää silmiä auki enää kymmenen jälkeen.

Koska perjantaisin väsyttää, pitää myös ruuan olla mahdollisimman nopeaa ja helppoa, muuten nälkä ja väsymys pääsevät ainakin minulla yltymään tulenaraksi yhdistelmäksi. Haastavaa on tietysti, että ruuan pitää olla myös hyvää, tai muuten alkaa kiukuttamaan kuin kolmevuotiasta konsanaan.

Kalatiskistä napattu savukala on perjantairuokaa parhaimmillaan, erinomainen pelastus, jonka kylkiäiseksi riittää keitetyt perunat tai hyvä leipä, sekä raikas kermaviilikastike tai vastaava alle kymmenessä minuutissa valmistettava kylkiäinen.

Omenalla höystetty kermaviilikastikeidea on alun perin jo lapsuudesta, söin sellaista sukulaistädin tekemänä kesämökillä. Makumuistot ovat kulkeutuneet 80-luvulta tähän päivään sen verran voimakkaana, että silloin tällöin tulee edelleen lisättyä omenaa kermaviilipohjaisiin sooseihin.

Kermaviilikastike omenalla höystettynä

2 prk kermaviiliä
1 kirpeä, mehukas omena (käytin granny smithiä)
2 tl sitruunapippuria
1 rkl sinappia
1 tl
2 tl etikkaa
suolaa
nippu tuoretta tilliä silputtuna

Tyhjennä kermaviilipurkit kulhoon. Raasta omena ja sekoita se kermaviiliin. Lisää muut ainekset ja sekoita. Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua. Nauti savu-, uuni- tai paistetun kalan kylkiäisenä. Helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti