Nämä pienet naposteltavat sopivat omaksi ateriakseen kuten meillä joulupäivänä, mutta myös viimeisten jouluherkkujen jämien rääppimiseen välipäivinä. Ne toimivat myös nopeana vierastarjottavana, jos ovikello sattuu välipäivinä soimaan tai jos uudeksi vuodeksi kaipaa suolaista kuohuvan pariksi.
Oikeastaan leiville voi laittaa mitä tahansa jääkaapissa vielä olevaa jouluruokaa (paitsi ei ehkä lanttulaatikkoa ;), joten alla lähinnä muutamia suuntaa-antavia ideoita eri päällisistä. Minä tein kerralla isomman satsin, ja kaivelimme leipäsiä sitten jääkaapista aina suolaisen nälän yllättäessä.
Välipäivien rääppiäisleipäset
Poro-rieskarullat (n. 16 kpl)
2 rullarieskaa
porotahna:
100g kylmäsavupororouhetta
3 rkl majoneesia
2 rkl smetanaa
mustapippuria
1/punasipuli hienonnettuna
ruohosipulia silputtuna
persiljaa silputtuna
Sekoita tahnan ainekset keskenään. Sivele tahna kahdelle rieskalle tasaisesti, ja rullaa rieskat pötköiksi. Leikkaa pötköistä parin sentin paksuisia viipaleita.
Mätinapit
ruisnappeja
1 tl mätiä per nappi
smetanaa
punasipulisilppua
tilliä
Lohinapit
ruisnappeja
suikaloitua kylmäsavulohta
punasipulisilppua
ruohosipulisilppua
Maksapateepatongit
patonkiviipaleita
maksapasteijaa, makkaraa tai pateeta
hapahkoa marjahyytelöä (minulla pihlajanmarjahyytelöä)
Tosi herkullisen näköisiä pikkunaposteltavia. Mistä olet onnistunut ostamaan kylmäsavupororouhetta? Muuten...lanttulaatikko on ruisleivällä oikein hyvää ihan sellaisenaankin...ja jos lisää vielä palan kinkkua, voikin silmät kiinni kuvitella syövänsä lanttukukkoa.
VastaaPoistaKylmäsavupororouhetta löytyi marketin kylmähyllystä, siitä pizzasuikaleiden ja lenkkimakkaroiden tuntumasta :) Se on luultavasti tehty jämämateriaalista, mutta vähän edullisempaa kuin kokolihapaisti ja tähän tarkoitukseen ihan sopivaa. Hyvä idea tuo lanttulaatikko, miksei tosiaan jopa siitäkin saisi rääppiäisleipiä!
VastaaPoistaok, kiitos. Pitääpä katsella isommista kaupoista tuota pororouhetta. meillä on ollu vaan lämminsavurouhetta myynnissä.
VastaaPoista