lauantai 1. joulukuuta 2012
Jälkikäteen marinoitu paahtopaisti
Paahtopaisti on meillä ollut huoletonta viikonloppu- ja juhlapyhäruokaa. Viime viikolla tein sitä ihan arkisapuskaksikin. Lihanpala on melko kohtuullisen hintainen ja sen voi valmistaa etukäteen, odottamaan nälkäisiä sitten veistelyvalmiina jääkaapissa.
Marinoidun paistin idean bongasin joskus Yhteishyvästä, ja ihmettelin, miten moinen ei aiemmin ollut tullut mieleen. Muistaakseni olen nähnyt myös Stockan Herkussa marinoitua paahtopaistia, ja sittemmin tehnytkin sitä useaan otteeseen. Ohjeen juju on paistaa paahtopaisti, mutta marinoida se vasta paistamisen jälkeen, jolloin maut pysyvät ihanan tuoreina. Yhteishyvän versiossa käytettiin tuoreita yrttejä, kun taas minun tämänkertainen kapris-sinappi-punasipuliversioni on lähempänä stockan paistia.
Itse paahtopaistin paistamisohje on sangen geneerinen, paistoajat ja lämpötilat tarkistin hs.fi:n ohjeesta. Kuva on tällä kertaa ihan pokkarilla napsaistu, nälkäisenä ei voinut odottaa kameran akun latautumista valmiiksi ;)
Marinoitu paahtopaisti
1-1,5 kg:n paahtopaistipala
suolaa
pippuria
marinadi
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl kapriksia
1 punasipuli ohuina siivuina
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1. Ruskista paisti ensin pannulla kaikilta puolilta ja hiero siihen suolaa ja mustapippuria. Lämmitä uuni 120 asteeseen, tuikkaa paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä, kunnes mittarin asteet ovat 58, mikä riittää sisältä mehevän punaiseen paistiin. Minun mittarini taisi ehtiä kuuteenkymppiin saakka, mutta lopputulos oli onneksi edelleen punainen sisältä. Jäähdytä paistia hieman.
2. Viipaloi punasipuli ja purista valkosipulin kynsi Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita paisti muovipussiin ja kaada mukaan marinadi. Anna maustua jääkaapissa joitain tunteja tai mieluiten yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tätä olen käyttänyt vain jää/routapaistin kanssa, mutta tosiaan, käyhän se sulanakin paistamisen aloitetun lihan kanssa! Kiitos vinkistä. Routapaistin kanssa tosin käytetään isoa liemimäärää, niin että paistin marinoidaan aivan uppeluksissa. Mutta sama tarkotus:)
VastaaPoistaMinulla taas on tuo routapaisti vielä to-do -listalla, toisten tekemänä se on näyttänyt ihan älyttömän hyvältä :)
VastaaPoista