sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukuun ruokahaaste: kotimainen villiruoka

Joulukuun kunniaksi ikkunaan ilmestyi eilen kauniita jääkuvioita. Vielä kun olisin pessyt ikkunoita vähän ahkerammin... ;)

Niin siinä kävi, että piskuinen Kärähtäneet kiri voittoon marraskuun ruokahaasteessa nuudeliannoksellaan. Suuri kiitos vielä kerran äänensä antaneille sekä kanssaosallistujille, kävin kurkkaamassa lopullisia tuloksia ja kisahan oli ihan hurjan tasainen!

Kunniani on nyt järjestää seuraavan kuun, eli joulukuun ruokahaaste. Koitin keksiä aiheen, josta voi löytää inspiraatiota sekä syyskauden loppuun että tuleviin jouluruokiin, ja mietin, että ainakin meillä käy pakastimen ovi tiuhaan tahtiin nyt, kun marja- ja sienivarat ovat vielä melko hyvällä tolalla syksyn jäljiltä. Lisäksi riistakausi jatkuu edelleen monen lajin osalta ja kalastus on mahdollista ympäri vuoden.

Näiden tuumailujen pohjalta päätin, että joulukuun ruokahaasteen aihe on kotimainen villiruoka.

Mikä on sinun paras riistareseptisi? Entä mitä ihanaa keksit mustikoista? Syntyykö metsän tai vesien antimista jotain myös joulupöytääsi? Vai oletko kehittänyt suuren maailman ravintoloitsijoiden malliin herkkuja vaikkapa jäkälästä? Niin tarkka en ole, että ruuan pitäisi olla itse luonnosta hankittua, vaan myös äidin (tai naapurin/kaverin/kollegan tai kenen tahansa muun tutun) keräämä, torilta tai kaupasta hankittu raaka-aine kelpaa, kunhan alkuperä on villi.

Rajasin aiheen kotimaiseen, koska muualtakin villiruokaa löytyy, mutta ehkä pointti hieman hukkuu, jos lähdetään puhumaan maailman toiselta laidalta tuotavista erikoisuuksista. Samoin kalojen kanssa toivon, että ainakin kaupasta ostettaessa tarkistetaan, ettei kala ole kovin uhanalaisesta kannasta.

Näitä on vielä pakastimessa vaikka kuinka.

Ja vielä säännöistä:

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 2.12.-24.12.2012 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.

Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.
Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 25.12.2012, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun.

Äänestysaika päättyy 30.12.2012 ja voittaja julkistetaan 31.12.2012.

Joulukuun 2012 ruokahaasteen voittaja järjestää tammikuun 2013 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.1.2013. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.

Onnea matkaan kaikille osallistujille, jään odottamaan keitoksianne vesi kielellä!
Syksymmällä törmäsin tällaisiin aarteisiin, nyt ovat joko pakastimessa tai lumen alla.

9 kommenttia:

 1. Ruusunmarjamousse ja villit pipari -ohjeella mukana haasteessa
  http://minnankeittokirja.blogspot.fi/2012/12/ruusunmarjamousse-ja-villit-piparit.html

  VastaaPoista
 2. Jee, ensimmäinen osallistuja! Tervetuloa mukaan Minna ja onnea haasteeseen :)

  VastaaPoista
 3. mukava haaste. sain lahjoituksena kassillisen kuivattuja suppilovahveroita, joten voisin kehitellä muutaman sieniresepti. :))

  VastaaPoista
 4. Oi, suppikset ovat niin hyviä :) Nyt vaan reseptejä kehittelemään!

  VastaaPoista
 5. herkkusuun lautasella osallistuu kisaan kuusenkerkkäpipareilla
  http://lautasella.blogspot.fi/2012/12/kuusenkerkkapiparit.html

  VastaaPoista
 6. k-kos lähtee myös mukaan ja toivottavasti muutkin vielä innostuisivat - http://eight-vegan-days-a-week.blogspot.fi/2012/12/metsasienipiiras-ja-raikas.html

  VastaaPoista
 7. Pakastimesta noita villiherkkuja vielä onneksi löytyy, viimeisimpänä virityksenä syntyi lähestulkoon kisakuntoinen "karpalo-puuropiirakka". :D http://hayleyscuisine.blogspot.fi/2012/12/viljaisan-vaniljainen-puuropiirakka.html

  VastaaPoista
 8. Upeaa, että joulukiireiden keskellä löytyy vielä osallistujia :) Tervetuloa mukaan Hayley's Cuisine ja k-kos!

  VastaaPoista