sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Verigreippi-rucolasalaatti pekonilla ja leipäkuutioilla


Keväisempien makujen etsintä jatkuu meidän taloudessa. Tällä kertaa niitä saatiin verigreippi-rucolasalaatista, jonka maut olivat jo keväisen raikkaita vaikka sitrukset varmaan tyypillisimmin talvisesongin hedelmiä. Itseni oli jo pidempään tehnyt mieli tämäntyyppistä salaattia, mutta tiesin isännän vierastavan sitruksia, jolleivät ne ole kiltisti menneet hänen mehulasiinsa :)

Jottei salaatti aiheuttaisi kummallekaan syöjälle liian suurta sitrusshokkia, laitoin siihen greipin karvauden vastapainoksi makeaa hunajaa, suolaista pekonia ja lempeitä paistettuja leivänpaloja. Yhdistelmä toimi hienosti ja bonuksena tummanvihreän rucolan ja oranssin greipin kontrasti myös näytti kauniilta (olisin tietysti voinut asetella salaatin johonkin edustavampaan astiaan kuin pyrex-kulhon kanteen, mutta laiskan tiskaajan ei sovi olla nirso ;). Ohjeen mukaisesta määrästä riitti kahdelle broilerinkoipien ainoaksi lisäkkeeksi, mutta yhtään kevyempi pääraaka-aine olisi vaatinut varmaan vähän isomman salaatin.

Verigreippi-rucolasalaatti pekonilla ja leipäkuutioilla

1 verigreippi
pieni kourallinen rucolaa
muutama viipale pekonia
muutama viipale leipää
1 rkl hunajaa
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa pekoniviipaleet ohuiksi suikaleiksi ja leipä suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa greipistä navat niin, että sen saa tukevasti työpöydälle, ja poista loput kuoret leikkaamalla ne ylhäältä alaspäin suikaleina irti greipin pinnasta. Irrota greippilohkot veitsellä niitä ympäröivistä kalvoista varovasti kalvojen sisäpintaa pitkin leikaten.

Levitä rucola laakeahkolle tarjoiluastialle ja nosta greippilohkot päälle. Valuta hunaja ohuena norona greippiviipaleille, ja lorauta koko salaatille vielä oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista pekonisuikaleet rapeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Paista vielä leipäkuutioita pekonista pannulle jääneessä rasvassa hetki, kunnes kuutiot hieman ruskistuvat. Ripottele lopuksi leipäkuutiot ja pekoni salaatin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti