tiistai 7. helmikuuta 2012

Hunajaiset punajuuret - tähteet kiertoon


Tein jääkaapin pohjalle unohtuneille punajuurille nopean omenaviinietikka-hunajamarinadin, josta tulikin oikein hyvä yksinkertaisuudestaan huolimatta (tai ehkä juuri sen takia :). Tarkoitushan oli tehdä juurista jo viikonloppuna kasvispäällinen blineille, mutta toisin kävi. Siskoni blinikesteille - yksi ylensyöjän vuoden kohokohdista - lähtiessä juuret olivat edelleen raakana jääkaapissa. Sama pää ja niin edelleen, mutta onneksi toimi näinkin, juuret maistuivat vuohenjuustosalaatin komponenttina. Ja jos jotain jää yli, niin marinoidut punajuuret paranevat vanhetessaan.

Hunajamarinoidut punajuuret

3 keskikokoista punajuurta
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl viherpippuria
1/2 tl roseepippuria
suolaa

Höyrytä tai punajuuret kuorineen sopivan kypsiksi (minä tykkään vielä rapsakoista juurista). Anna jäähtyä, kuori, ja leikkaa sopiviksi lohkoiksi.  Sekoita kaikki marinadin ainekset ensin keskenään, ja sitten punajuurten kanssa. Anna marinoitua pari tuntia ja laita tarjolle joko sellaisenaan tai vaikkapa juustoisen salaatin väriläiskänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti