tiistai 27. marraskuuta 2012

Dagen efter -lihapullat



Olen nykyisin tosi ronkeli lähtemään iltarientoihin, mutta silloin kun lähden, on yleensä kyseessä joku pitkään ja hartaasti odotettu meno. Tähän aikaan vuodesta niitä saattaa olla jopa useampia :)Viime viikonloppuna kokoonnuimme vanhojen ystävien - ja vanhojen vain siis siinä mielessä, että olemme tunteneet toisemme parisenkymmentä vuotta - kanssa tuopin äärelle, kuten meillä kerran vuodessa tapana on. Ilta venähti sen verran, että sunnuntaina teki mieli jotain mausteista ja helppoa syötävää; päädyin tekemään mausteisia aasialaishenkisiä possupullia, jotka saivat makua samoista aineista kuin aiemmat dumplingit. Pullat pääsivät tarjolle yhtäläisen mausteisella nuudelipedillä. Helppoa ja voimistavaa dagen efter -ruokaa ;)


Aasialaiset possupullat mausteisella nuudelipedillä (kahdelle)

0,5 dl korppujauhoa
0,5 dl maitoa
400g porsaan jauhelihaa
pätkä purjoa
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
chilirouhetta
soijaa

Nuudelipeti

2 annosta instant-munanuudeleita
1 porkkana
pätkä purjoa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl siirappia
chilirouhetta
soijaa


pähkinä- tai muuta mietoa öljyä

1. Sekoita korppujauhot ja maito ja anna turvota hetken. Raasta inkivääri, murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna purjo pieneksi silpuksi, ja lisää ne maito-korppujauhoseokseen. Lisää chili, jauheliha ja muna, ja mausta soijalla sopivan suolaiseksi. Vaivaa ainekset taikinaksi.

2. Pyöritä taikinasta lihapullia ja ruskista ne pannulla öljyssä. Laita uuniin 175 asteeseen jatkokypsymään n. 15 minuutiksi.

3. Pullien kypsyessä valmista nuudelit. Suikaloi purjo ja porkkanat ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kiehauta vesi, ota kattila pois levyltä ja lisää nuudelit 1-2 minuutiksi. Valuta ja jätä odottamaan. Paista vihannekset nopeasti kuumassa pannussa niin, että ne saavat hieman paistopintaa, mutta pysyvät rapeina. Mausta soijalla, siirapilla ja chilirouheella. Lisää nuudelit, ja pyöräytä vielä hyvin sekaisin kasvisten ja mausteiden kanssa. Lisää lopuksi seesamiöljy. Nosta uunista tulevat lihapullat nuudeleiden päälle ja tarjoile.


3 kommenttia:

  1. Hei, onnea haasteen voitosta! Kävin siellä monta kertaa jännäämässä, kuinka äänestys menee:)

    VastaaPoista
  2. Mä olin pari päivää offline ja täällähän on tapahtunut vaikka mitä, apua! Kiitos kovasti onnitteluista, olen ihan pöllämystynyt :) Ja Minna: ne ovat pelastajamakuja, herättävät vähän hitaampanakin päivänä ;)

    VastaaPoista