Tähän pottusalaattiin käytin yhtä mielimetodeistani, "mitä siellä jääkaapissa nyt sattuukaan olemaan". Toisinaan metodilla saa aikaan ihan hyviä katastrofeja - siinä varmaan on jotain perää, että makujen sekamelska ei välttämättä ole ihan hyvä juttu ;) - mutta toisinaan onnistuu. Tällä kertaa oli onnistumisen vuoro, vuohenjuusto, pekoni, omena, punasipuli ja peruna olivat ihan mahtava yhdistelmä, salaatista ei jäänyt muruakaan myöhemmin syötäväksi. Lisäsin reseptiin vielä persiljan, arvelisin sen olleen mukava lisä, vaikka ihan hyvin pärjäsi ilmankin.
Vuohenjuusto-perunasalaatti (kahdelle)
6 kiinteähkömaltoista perunaa
5 pekoniviipaletta
1 iso punasipuli
1 omena
100g vuohenjuustoa
2-3 rkl omenaviinietikkaa
0,5 dl (tai enemmän) oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsy
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä käsiteltäväksi.
2. Valmista vinaigrette sekoittamalla omenaviinietikka ja hunaja, ja hieman suolaa ja pippuria. Valuta joukkoon oliiviöljy samalla reippaasti sekoitellen. Kaada kastike perunasalaattikulhon pohjalle.
3. Kuori ja kuutioi omena ja punasipuli sekä keitetyt perunat (älä kuori). Sekoita kulhossa kastikkeeseen. Murusta joukkoon vuohenjuusto. Laita jääkaappiin vetäytymään n. puoleksi tunniksi.
4. Ennen tarjoilua, paahda pekoniviipaleet kuumassa pannussa rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä ylimääräiset rasvat pois, ja murenna viipaleet perunasalaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti