perjantai 26. lokakuuta 2012

Tunnustus :)Olin kovin otettu saadessani vastaanottaa Kääpiölinnan köökistä A Blog with Substance -tunnustuksen. Suuri kiitos Iituntiltu!! Oma blogini on uudehko ja lukijamäärä varsin maltillinen (moi äiti), joten tunnustukset eivät todellakaan ole peruskauraa :)

Sisältö on varmasti kovin suhteellinen käsite, kuten olen joskus ennenkin tainnut puhua. On niitä ruokabloggaajia jotka julkaisevat harkitummin ja panostavat uusiin juttuihin ja upeisiin resepteihin, ja sitten niitä, jotka raportoivat jokaisen makaroonilaatikon, meni syteen tai saveen. Mä taidan pudota johonkin tuohon välille, mutta ehkä kuitenkin vähän sinne makaroonilaatikkopäähän. Ja miksi ei, makaroonilaatikko on hyvää ja suuri osa elämästä ainakin meillä arkea! Mistä tulikin mieleen, että Liemessä-Jennin esimerkillä pitäisikin julkaista joku blogitodellisuusteksti, vai meniköhän se haasteaika jo...

Mutta sitten takaisin asiaan. Tunnustuksen laitan eteenpäin seuraaville sekalaisin perustein napatuille kanssaruokabloggaajille, olkaa hyvät! Osa porukasta on minun tapaani vähän uudempia bloggaajia, osa taas jo blogimaailmassa tunnetumpia. Kaikkien juttuja on kuitenkin ilo lukea!

Ja vielä, ei sitten mitään stressiä pallon laittamisesta eteenpäin, saa tarttua tai olla tarttumatta :)

Makuja kotoa
Köökistä kajahtaa
Nautiskellen
Herneetkin rokkaa
Mutsin murkina
Grillataan ja chillataan
Pullan paikka
Campasimpukka

Sitten ne kahdeksan (todella) satunnaista asiaa minusta:

 1. Olen vatsani orja, eli ihan ehdottomasti elän syödäkseni. Arki tai loma, päivän tärkeimmät asiat liittyvät aina aterioihin.
 2. Olen patalaiska mutta aika tunnollinen ja järjestystä arvostava, eli elämän suurimpia ristiriitoja on se, kun pitäisi mutta ei millään jaksais. Varsinkin, kun kyse on siivouksesta. Kuulostaako tutulta?
 3. Tien päällä ollessa meidän perheen (tai siis mun ja isännän, seisojalle ei heru) viimeaikainen pahe on hampurilaisateriat. Mieluiten joko brändäämättömästä tienvarsigrillistä tai sitten drive-in versiona, niin ei edes tarvitse edes nousta autosta. En ole juuri dokumentoinut kyseisiä aterioita, mutta kohta voisin harkita hampurilaisbaariensyklopedian perustamista.
 4. Ei-ruokapuolella olen ihan hurahtanut saksanseisojiin, noihin luppakorvaisiin apinoihin :)
 5. Ruokapuolella taas olen ihan hurahtanut herneisiin. Kun kotimaiset herneet saapuvat toreille juhannuksen kieppeillä, käyn kuuliaisesti hakemassa niitä kolme litraa melkein joka päivä, kunnes syyskuussa tarjonta lakkaa. Usein herneet tulevat syödyksi, ennen kuin olen kotona.
 6. Arvostan sitä, että syötäväksi päätyvästä eläimestä käytetään kaikki mahdollinen; vaikka taito ei aina ihan kohtaa tarkoitusta, näkyy meidän keittiössä  välillä mielenkiintoista splatter-henkeä kun emäntä yrittää selvittää, miten milloin mistäkin kimpaleesta tehdään pöytäkelpoista.
 7. Ruoka, jota vierastan, on jauheliha-perunasoselaatikko. Tykkään jauhelihasta ja perunasoseesta, mutta en vaan jotenkin saa niitä alas toisiinsa sekoitettuna. Samassa ruuassa eri komponentteina toimivat kyllä.
 8. Meidän huushollissa tehdään omat jouluruuat joka toinen vuosi, ja joka toinen pärjätään äidin ja anopin joulupöytien antimilla (paremmin kuin hyvin, lisäisin). Kiva systeemi, ja antaa tilaa ei-perinteistenkin jouluherkkujen kokeiluun.

4 kommenttia:

 1. On sulla äidin lisäksi ainakin yksi lukija :) Ja luulen, että aika monta muutakin :)

  Sun blogista on tullut yksi mun lemppareista, kiitos siis mielenkiintoisista jutuista ja ohjeista, jotka saa kuolan valumaan :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos vielä tunnustuksesta! :)

  Mulla on ihan sama juttu tuon jauheliha-perunamuussi jutun kanssa. Se oli kouluaikoina ainoita ruokia mistä en tykännyt. Mutta nyt oon nähny herkullisen näköisiä cottage pie -tyyppisiä juttuja ja ajattelin kokeilla sitä joku päivä. Ois varmasti sopivaa lohturuokaa pimeiden iltojen keskelle :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset tunnustuksesta, olipa kiva ylläri! Mukava huomata, että meilläkin on ainakin yksi lukija :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Iituntiltu, ja muut olkaa hyvä :) Heidi: mulla on käynyt samainen cottage pie mielessä, ihme juttu miten ajatus siitä toimii vaikka jauheliha-perunasoselaatikko ei ;)

  VastaaPoista