keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Ankankoipia punaviinissäOstin taannoin pakastimeen ankankoipia, kun kilohinta oli kohdillaan. Olen koipia "valmistanut" aiemmin vain valmiiksi kypsänä, joten hain apua Foodgawkerista. Lainasin metodin tästä ohjeesta, jossa mainostettiin rapeaa nahkaa ja suussasulavaa lihaa, mutta tein ihan reilusti yksinkertaisemman version, mm. ilman karpaloita ja kokoonkeittelyä. Makeana komponenttina käytin pihlajanmarjahyytelöä, jonka lisäsin vasta lautaselle. Upeasti toimi näinkin, vaikka mitään maailman kauneinta ruokaa en saanutkaan aikaan. Lisukkeeksi oli hieno tarkoitus tehdä risottoa ja papuja, mutta ruoka-aika venähti niin myöhäiseksi, että söin sitten ankan ihan sellaisenaan pelkästään liemensä kera.

Jossain välissä kokkausta muuten huomasin, että Campasimpukka oli testannut samaa reseptiä jo suurin piirtein vuosi takaperin. Minä perässähiihtäjä kävin vielä hänenkin versionsa tarkistamassa, ja sainkin sieltä vielä hyvät vinkit mm. lihan pidemmästä hauduttelusta. Kiitosta vaan :)


Ankankoivet punaviinissä (neljälle)

4-6 ankankoipea
1 reilu lasillinen punaviiniä
5 dl kanalientä
2 rkl siirappia tai hunajaa
suolaa
pippuria

1. Tee ankankoipien nahkapuolella pienet viillot niin, että rasva pääsee paremmin valumaan ulos nahasta. Varo viiltämästä nahan läpi lihaan. Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen.

2. Ruskista koipia nahkapuoli alaspäin lieden kesilämmöllä, kunnes nahka on rapea ja kauniin ruskea. Lusikoi rasvaa talteen pannusta paiston aikana (varovasti, koska se on ihan h**vetin kuumaa ja roiskuvaa). Käännä lopuksi koivet ja paista vielä toista puolta pari minuuttia. Sommittele koivet uunivuokaan vähän limittäin niin. että nahkapuoli jää joka koivesta ylöspäin ja näkyviin.

3. "Huuhtaise" paistinpannu lasillisella punaviiniä ja anna kiehua hieman kasaan. Rapsuttele kaikki ihanat ankanjämät ja maut irti pannusta. Sekoita kanaliemi viiniin, ja kaada vuokaan koipien ympärille niin, että nahkat jäävät pinnan yläpuolelle. Hauduttele uunissa 160 asteessa 2,5 - 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti