torstai 2. elokuuta 2012

Tomaatit jauhelihatäytteellä



Sain kauppareissulla olevalta isännältä tekstarin: "Ei ole donitsipersikoita". Harmi, ajattelin, koska olin niitä jo aiemmin räplännyt luettuani, että ne ovat enemmänkin kuin erikoisen näköisiä persikoita, ja halusin tietysti päästä testaamaan. Hetken päästä tuli kuitenkin toinen tekstari: "Mutta mulla on sulle yllätys". Iik - ja mikä se yllätys oli? Tomaatteja :) Vähän omituista ehkä, joo, mutta näin meillä.

Tomaatit olivat kuitenkin tavallista hienompia, sellaisia hauskannäköisiä poimuisia pihvitomaatteja, kuten kuvasta näkyy. Ne suorastaan kutsuivat täyttämään itseään. Helpon arki-illan ruuan täydensivät tuore minttu ja kaneli, jotka antoivat makumaailmalle mukavan säväyksen.

Täytetyt tomaatit (yhdelle)

1 iso pihvitomaatti
200g jauhelihaa
0,5 dl riisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
muutama juustoviipale (tai pari rkl raastetta)
pieni nippu minttua
ripaus kanelia
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
ripaus sokeria
reilu loraus oliiviöljyä paistamiseen

1. Halkaiset tomaatit ja koverra siemenet ja muut roippeet sisustasta. Mausta ripsauksella suolaa. Pilko sipuli ja valkosipuli.

2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla ja lisää sitten jauheliha. Paista kypsäksi. Sekoita mukaan keitetty riisi, tomaattipyre, ripaus sokeria, suolaa, ripaus kanelia paprikajauhetta ja mustapippuria. Silppua lopuksi mukaan minttu.

3. Täytä tomaatit riisi-jauhelihaseoksella. Laita päälle juustoraaste tai viipaleet. Paista uunissa 180 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti