tiistai 7. elokuuta 2012

Grillatut bataatitLupasin, etten enää päivittäisi lomagrillauksia... mutta jos nyt tämän kerran vielä. Huomasin nimittäin, että kuvat ihanista grillatuista bataateista olivat jääneet kameraan roikkumaan, eihän niitä voi jättää mainitsematta! Bataatit eivät koskaan ole olleet mitään mieliherkkua, mutta kuten risotonkin kanssa, oli vähän vaikea hyväksyä, etten muka oikeasti niistä tykkäisi. Päätin testata grillausta valmistustapana, jos ei sillä uppoaisi niin sitten suostuisin luopumaan koko raaka-aineesta ikuisiksi ajoiksi. Grillattuna tykkäisin nimittäin varmaan kengänpohjistakin.

Hyvää tuli, jopa siinä määrin, että bataatit pääsevät grillauslistalle jatkossakin. Pientä haastetta oli siinä, että esikeitetystä bataatista tuppasi irtoamaan kuori grilliin ennen aikojaan, mutta siitä rouva emäntä saakin syyttää ihan vaan itseään, kun antoi lohkojen lipsahtaa vähän turhan kypsiksi ennen grilliin laittamista. Myönnettäköön myös, että keräsin ne kuoretkin sitten grillistä ja söin joka tapauksessa, joten tapahtunut vahinko ei varmaan ollut kovin suuri :)

Grillatut bataatit

1/2-1 bataattia per syöjä
savustettua paprikajauhetta
kuivattua valkosipulia rouhittuna
muutama nokare voita
suolaa

voiteluun:
0,5 dl rypsiöljyä
3 rkl soijaa

1. Pese bataatit, älä kuori (koska grillattu kuori on parasta!). Lohko bataatit pitkittäin neljään osaan "veneiksi". Esikeitä tai höyrytä suolalla maustetussa vedessä n. 15 min, kunnes lohkot pehmenevät, ihan läpikypsiä lohkojen ei kuitenkaan kannata olla.

2. Pyöräytä lohkot varovasti parin voinokareen, valkosipulin ja paprikajauheen kanssa kulhossa niin, että voi imeytyy lohkoihin. Ripottele lohkoille vielä hieman suolaa maun mukaan.

3. Sekoita pienessä kipossa tai lasissa öljy ja soija. Grillaa lohkoja keskikuumassa grillissä n. 10 min soija-öljyseoksella välillä voidellen, kunnes lohkot saavat kauniin värisen, rapean pinnan.

2 kommenttia:

  1. Minulla on vähän samanlainen suhde bataatin kanssa kuin sinulla, joskus tuntuu, että tykkään siitä, sitten tulee taas joku kämmi. Esimerkiksi mihinkään keittoon palasina sitä ei kannata laittaa, perunan tapaan. Siitä tulee ikävän savenmakuista ja-tuntuista. Mutta tätä grillausta taidan kokeilla, vihanneslaatikossa majailee taas yksi käyttöä hinkuva bataatti:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, enpä ota seuraavaksi bataattikokeiluksi mitään keittoa. Mutta tuo grillaus tosiaan toimi, suosittelen! :)

    VastaaPoista