sunnuntai 12. elokuuta 2012

Hyvät ideat kiertoon eli pekoniin käärityt juustotäytteiset chilitJoskus törmää resepteihin, jotka nähdessään ihmettelee, miten voi olla mahdollista että niitä ilman on voinut pärjätä. Ja miten voi olla, ettei oma mielikuvitus ole oivaltanut samaa juttua? Pekoniin käärittyjen juustotäytteisten chilien resepti  on juuri sellainen. Kyseessä ei ole mikään uusi juttu, tämä tai vastaava ohje vilkkui eri blogeissa ilmeisesti pari vuotta takaperin enemmänkin. Minä bongasin ohjeen Kaikki Äitini Reseptit -blogista, johon se taas oli napattu jostain muusta blogista. Nyt chilit ovat rantautuneet vakkarinaposteltavaksi meidän huusholliin, milloin milläkin juustotäytteellä. Ihan paras alkupala/välipala/pikkupurtava, jonka ainoa vika on se, että ihan sama kuinka monta tekee, aina ne loppuvat kesken ;)
Allaolevaan ohjeessa käytin juustona brietä, mutta olen kokeillut reseptiä myös tuorejuustolla, vuohenjuustolla ja cheddarilla. Chilien kanssa tein perjantainaposteltavaksi quesadilloja, ihan ekaa kertaa, vaikka fajitaksia ja burritoja tulee tehtyä aina silloin tällöin. Täydellistä perjantairuokaa!

Pekoniin käärityt juustotäytteiset chilit

isoja, pitkulaisia punaisia chilejä (me ollaan käytetty väh. 4 per nuppi mutta jokainen ahneutensa mukaan ;)
juustoa (käytin brietä, 10 chiliin meni n. 70-80g juustoa)
1 pekonisiivu per chili

1. Sipaise hanskat käteen, muuten voi myöhemmin poltella ;)

2. Halkaise chilit pituussuunnassa toiselta reunaltaan ja poista siemenet.

3. Jos käytät vähän kovempaa juustoa, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja täytä chilit pitkittäin suikaleilla. Pehmeämmän juuston voi täyttää chiliin ohuen veitsen kärkeä apuna käyttäen. Sulje chilit takaisin muotoonsa ja kääräise ympärille pekonisuikale.

4. Aseta pekonit leivinpaperin päälle uuninpellille ja paista n. 220 asteessa rapsakoiksi, välillä kääntäen. Kannattaa kääntää välillä. Uunista otettaessa imeytä liika rasva nostamalla chilit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

3 kommenttia:

  1. Itselläkin nämä ovat to cook-listan kärkipäässä, tein vähän vastaavia vihreällä suippopaprikalla tänä kesänä ja voin vaan kuvitella miten herkullisia ovat chilien kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Voih, tahtoo kanssa! Mä voin vaan kuvitella kuinka hyviä nuo on. Muutaman kerran oon vastaavan ohjeen nähnyt, mutta vielä en oo saanut aikaiseksi kokeilla.

    VastaaPoista
  3. :) Kannattaa vaan tehdä tarpeeksi, ne loppuvat aina kesken!

    VastaaPoista