keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Paahdettu, paistettu ja grillattu salaatti


Kuulostaa kamalan monimutkaiselta, mutta ei oikeasti sitä ollut. Vihannekset kypsyivät muiden grillattavien kanssa pihalla, pekoni paistui ja pähkinät paahtuivat samalla kun pilkoin salaatin tuoreet ainekset. Jos haluaa vielä yksinkertaistaa, ei haittaa, vaikka vaiheet tekisi eri aikaan, hyvältä maistuu grillattu vihannes jäähtyneenäkin. Jääkaapintyhjennysruuaksi keskivertoa parempaa :)

Paahdettu, paistettu ja grillattu kesäsalaatti

salaatinlehtiä (käytin puolikkaan isohkosta roomansalaatista - pientä ruukkuversiota menisi kokonainen)
2 nippusipulia varsineen
1 avomaankurkku
1/2 fenkolia
1 pieni kesäkurpitsa
kourallinen saksanpähkinöitä
n. 5 viipaletta pekonia
parmesanlastuja
hyvää oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria

1. Pese vihannekset ja kuori avomaankurkku. Viipaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Grillaa keskilämmöllä grillissä molemmin puolin kunnes kauniin väriset, voidellen välillä oliiviöljyllä. Ripottele päälle suolaa.

2. Vihannesten grillautuessa viipaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja laita kuumalle pannulle paistumaan. Laita saksanpähkinät hetkeksi paahtumaan toiselle pannulle keskilämmölle. Laita valmis pekoni hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy ja saat oikein rapeita pekonimuruja.

3. Kuori ja viipaloi avomaankurkku, pilko salaatti ja nippusipuli. Sekoita keskenään salaattikulhossa.

4. Lisää valmiiksi grillatut vihannekset (pilko niitä ensin vielä pienemmiksi, jos haluat), pekoni ja pähkinät. Ripottele päälle parmesanlastuja, suolaa ja pippuria, sekä lorota mukaan balsamiviinietikkaa ja reilusti oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti