Jos aloitan uusimmasta, tämän päivän lohelle tein thai-tyylistä vihreää dippikastiketta, jonka reseptin vihdoin sain käsiini reilu viikko sitten. Dippi sopii loistavasti melkein minkä tahansa grillatun merenelävän kanssa, mutta olen siihen dipannut joskus lomareissulla myös lihaa. Ei mikään kaunis kastike, mutta hyvää ja kevyttä, ja vie ajatukset Thaimaan rantakatujen seafood-ravintoloihin.
Toinen kalan kaveriksi sopiva - ja niinikään Aasiaan viittaava kastike - on inkiväärivinaigrette. Ohje syntyi toukokuun inkivääriaiheiseen ruokahaasteeseen, mutta on maistunut myöhemminkin, sekä pelkän lohen kanssa että lohisalaatin kastikkeena.
Laitetaan grilliin toki muutakin kuin kalaa, ja ihan ehdoton yleissoosi on salsa verde. En oikeastaan edes keksi siitä enempää sanottavaa, paitsi että se vaan on niin hyvää!
Meillä useimmiten tehtävä kastike grillattavien dipiksi on kuitenkin hyvin, hyvin yksinkertainen: otetaan purkki kermaviiliä ja reilu puoli pakettia (sitä ihan perus apetina) fetaa. Muussataan feta kermaviiliin ja valmista on. Maustaakin kenties voisi, minä olen syönyt ihan sellaisenaan. Helppous-makusuhde on lyömätön. Ja jos kastikkeet eivät houkuta ollenkaan, niin maustevoihan on mitä mainioin juttu lihan tai kasvisten päälle.
Toivottavasti joku saa tästä grillikautensa jatkoon jotain eteenpäin jalostettavaksi. Niin, ja toivottavasti joku ehtii tänään grillata, ennen kuin lämmin ilma tuo sateet mukanaan ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti