perjantai 18. toukokuuta 2012

Pähkinäinen smoothie



Välillä jotain muutakin kuin grilliruokaa, aamupalaakin on päivittäin syötävä. Eipä sillä, olemme kyllä joskus testanneet, miten onnistuu aamupalan teko alusta loppuun grillissä, ja ihan hyvin onnistui. Ehkä joskus vielä kokeillaan aamukahvinkin keittoa pallon yllä ;)

Anyway, asiaan. Smoothieissa ei sinänsä ole varsinaisesti ohjeistettavaa - eikös ohje ole se, että summamutikassa otetaan marjoja, maitotuotteita, makeutusta ja mitä muuta haluaakaan, ja surautetaan sauva- tai tehosekoittimella pirtelöksi? Tässä smoothiessa on kuitenkin jujuna maapähkinävoi, joka antaa täyteläisyyttä makuun, ja rasvaa ja proteiinia sitä kaipaaville. Ohje on hyvin summittainen edellämainitun ohjeperiaatteen mukaisesti ;)

Onko muuten muilla ollut vaikeuksia saada maapähkinävoita kaupasta? Olen löytänyt maapähkinävoita vain yhden merkin, joka on bonuksena vielä luomua, mutta muut tuotteet ovat useimmiten olleet levitteitä - tuoteseloste on huomattavasti voita pidempi, enkä tiedä, miten toimisivat muussa kuin leivänpäälliskäytössä. Kokemuksia otetaan mieluusti vastaan :)

Pähkinäinen smoothie (kahdelle)

pari kourallista pakastemarjoja
1 rasvaton maitorahka
pari dl jugurttia
(maitoa maun mukaan)
kaurahiutaleita
1-2 rkl maapähkinävoita
hunajaa

Mittaa ainekset kannuun tai tehosekoittimeen. Surauta tehosekoittimessa tasaiseksi pirtelöksi, tai jos käytät normikannua, sauvasekoittimella vastaavanlaiseksi. Valmista!

2 kommenttia:

  1. Citymarkettien Amerikka-hyllyissä on ollut muutamia peanubutter-valmisteita, samoja olen nähnyt S-marketeissakin pienissä jenkkihyllyissä, on chunkya ja smoothia:) Minä en kyllä hevin osta uutta purkkia, on edelleen se ensimmäisen loppu kaapissa odottamassa jatkojalostusta:))

    VastaaPoista
  2. Täytyy käydä kurkkaamassa! Meillä kuluu maapähkinävoita varsinkin tuolla smoothiessa ihan semisäännölliseen tahtiin (=ei ole tarvinnut koskaan heittää pois), joten merkkien varioimisellekin on tilausta :)

    VastaaPoista