torstai 29. maaliskuuta 2012

Merellinen pasta ohjeen vierestä



Me yritetään käydä kaupassa vain noin kerran viikossa. Välillä se jää ihan vaan yrittämiseksi, mutta silloin kun onnistuu, se asettaa haasteita syömisen suunnittelulle - tai oikeastaan haaste on se, että pitää ylipäänsä vähän suunnitella. Suunnitelmat tuppaavat usein muuttumaan, mutta onneksi muutoksista poikii usein ihan mukavia yllätyksiä :)

Niin kävi eilen, kun olin ajatellut tehdä pasta puttanescaa Ghetto Gourmetin useammassa blogissa testatulla - ja kehutulla - reseptillä. Anjovista oli edellispäivän caesar-salaatista vielä vajaa purkki ja kapriksiakin piti sopivasti olla tartar-pihvin jäljiltä. Mutta ei ollutkaan. En halunnut testata reseptiä vajailla aineksilla, mutta halusin toisaalta kuitenkin hyödyntää anjovikset, eli ilmassa alkoi olla hyviä keittiökriisin aineksia ;) Paniikinomaisen kaappien kaivelun jälkeen päädyin käyttämään ylähyllyltä löytyneen tonnikalapurkin ja vaihtamaan reseptikokeilut suosiolla merelliseen arkipastaan. Ja kannatti, lautaselle päätyi supersimppeli, nopea ja valehtelematta (oikeesti) herkullinen pasta! Tunnustan, etten ole koskaan laittanut anjovista pastaan, mutta jatkossa teen niin useamminkin.

Tonnikala-anjovispasta

1 tlk tonnikalaa vedessä
10 anjovisfilettä
kourallinen mustia oliiveja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
mustapippuria
oliiviöljyä
(suolaa)
parmesan-lastuja tarjoiluun

1. Pilko sipulit, hienonna anjovisfileet haarukalla ja laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.

2. Kuullota sipuli. Sipulin kuullotuttua purista mukaan valkosipulinkynnet sekä lisää hienonnettu anjovis, tonnikala ja oliivit. Mausta mustapippurilla. Lisää pannulle tomaattimurska, sokeri sekä loraus oliiviöljyä. Anna poreilla hiljalleen muutama minuutti.

3. Kun pastan keitinvesi kiehahtaa, lisää pasta ja keitä pari-kolme minuuttia alle pakkauksen ohjeen. Valuta pasta ja lisää se kastikepannulle, jossa se saa kypsyä loppuun. Tarjoile parmesanlastujen tai raasteen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Anjovis sopii kyllä pastaan tosi kivasti! Itsekin tein anjoviksesta pastaa tässä viikolla ja siitä tuli melkoisen herkullista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myöhäisherännäinen anjoviksen suhteen, mutta nykyisin sitä tulee kyllä käytettyä aika paljon. Ihan yllättävää, mihin kaikkeen se sopiikin!

      Poista