lauantai 17. maaliskuuta 2012

Täytetyt kananmunat


Kolesterolivaroitus! Näihin pieniin suupaloihin kätkeytyy keltuaista, majoneesia ja mätitahnaa, joten en suosittele syömään niitä veriarvojen mittausta edeltävänä päivänä. Täytettyjä munia tehtiin seisojan 1-vuotissyntymäpäiville, kun halusin salaatin ja savukalan kylkeen jotain muutakin pientä palaa, jonka tuli myös olla gluteenitonta. Munat olivat sikäli helppoa tehtävää, että ne eivät oikeastaan voineet mennä pieleen, ja pienellä näpertämisellä sai aikaan melko näyttävän lopputuloksen. Ja kohtahan on pääsiäinen, joten munat ovat juuri nyt sesongissa! ;)

Cocktailpalana muiden syötävien joukossa laskin jokaiselle syöjälle kolme munanpuoliskoa. Jos ruokalajeja olisi ollut enemmän, olisi kaksi puoliskoa per nuppi ollut varmasti ihan hyvä arvio. Melko hyvin meni nytkin kohdilleen, koska kuuden hengen seurueelta jäi 18 munanpuolikkaasta vain kaksi puoliskoa syömättä. Keitin lisäksi pari ylimääräistä munaa sähläämisvarana, ja hyvä kun keitin, yksi hajosi kattilassa ja yhdestä en oikein saanut kuoria siististi irti. Munien koristeluun käytin cavi-artia, koska ajattelin sen kestävän hieman oikeaa mätiä paremmin ruokapöydässä seisomista. Cavi-art oli myös mukavan töpäkkää käsitellä, se pysyi hyvin kasassa nokareena täytetyn munanpuoliskon päällä.

Täytetyt kananmunat (18 palaa)

9 munaa
3 rkl majoneesia
2 rkl mätitahnaa
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl cayennepippuria (tai paprikajauhetta)

koristeluun:
cavi-artia tai mätiä
ruohosipulia
cayennepippuria

1. Keitä kananmunat koviksi (7-10 min) ja jätä ne kylmään veteen jäähtymään.

2. Kuori jäähtyneet munat, leikkaa ne pituussuuntaan puoliksi ja siirrä keltuaiset varovasti lusikalla kulhoon.

3. Muussaa keltuaiset haarukalla ja sekoita mukaan majoneesi, sinappi, cayennepippuri ja mätitahna.


4. Lusikoi nokare täytettä jokaisen munanpuoliskon keskelle keltuaisen jättämään aukkoon. Nosta munanpuoliskot viimeistään tässä kohtaa tarjoiluastiaansa. Koristele jokainen puolisko nokareella cavi-artia tai mätiä. Koristele tarjoiluastia ruohosipulilla ja ripottele vielä hieman cayennepippuria päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti