keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Lohkoperunat uunissa isännän tapaan


Rakkauspihvien kanssa tehtiin näitä lohkoperunoita, joiden reseptin lupasin jakaa jälkikäteen. Nämä eivät mitään rakettitiedettä ole, mutta uskoisin, että isännän lisäksi on muitakin, jotka eivät jaksa syödä pottujaan  (keitettyinä) pottuina, joten ei perunamuunnelmia koskaan voi liikaa olla. Ja sattuneesta perunanirsoudesta johtuen, nämä rapsakat lohkopotut ovat perinteisesti päätyneet olemaan isännän käsialaa.

Lohkoperunat isännän tapaan (kahdelle)

6 jauhoista perunaa, esim. rosamunda

marinadi

1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl kuivattua valkosipulia jauhettuna
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl jauhettua cayennepippuria
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Pese ja lohko perunat (älä kuori), ja sekoita ne kulhossa marinadiin.

2. Nostele perunat marinadista uunipellille leivinpaperin päälle. Jos kulhon pohjalle jää ylimääräistä marinadia, ota talteen vaikka salaatinkastikeen pohjaksi, perunoiden ei ole tarkoitus uida pellillä öljyssä.

3. Paista 180-asteisessa uunissa 30-45 min perunalajikkeesta ja lohkojen koosta riippuen. Kokeile haarukalla kypsyys; perunat ovat valmiita, kun haarukka menee hyvin sisältä läpi ja pinta on saanut hieman väriä ja rapeutta.

4 kommenttia:

  1. Kunnon lohkopotut ovat aina silloin tällöin paikallaan:)

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. Ja niin ihanan vaivattomia myös! Varsinkin tietysti, jos isäntä ne tekee :D

    VastaaPoista
  3. Parhaat lohkoperunat, mitä koskaan olen syönyt! Aivan mieletöntä :) Balsamiviinietikka kyllä teki sen pienen, mutta mahtavan eron aikaisempiin yrityksiin.

    VastaaPoista
  4. Mukavaa, että onnistuivat ja resepti toimi! :)

    VastaaPoista