Pitkänäperjantaina teimme lampaankaretta isännän lohkoperunoiden, paistettujen kirsikkatomaattien ja tujakan salsa verden kera. Lampaan ohjeen laitan jakoon vähän myöhemmin, mutta ennakkona jaan jo tämän salsa verden ohjeen, koska se ansaitsee oman otsikkonsa :) Salsa verdestä on nimittäin tullut yksi meidän suosikkisooseista, se toimii niin paistetun kuin grillatunkin ruuan kanssa, riippumatta siitä onko kyseessä liha, kala vai kasvis.
Annoksesta riittää teoriassa neljälle, mutta me ahnehdittiin se kaksin. Alun perin olen tainnut käyttää salsa verdeen pastanjauhajien ohjetta, eilinen vihersalsa syntyi puolestaan näin:
Salsa verde
nippu tuoretta lehtipersiljaa (tai tavallista, jos lehtipersiljaa ei ole saatavilla)
nippu minttua
nippu basilikaa
1 rkl dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl kapriksia
1 sitruunan mehu
5 anjovisfilettä
mustapippuria
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1. Silppua yrtit karkeasti kulhoon tai kannuun. Lisää muut aineet oliiviöljyä lukuunottamatta.
2. Surauta ainekset sauvasekoittimella kastikkeeksi, lisäten samalla oliiviöljyä parissa erässä kunnes koostumus on mieleinen. Ei haittaa, jos sattumia jää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti