sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Guinness-suklaakakku


Eilisille vieraille (nyt pääsimme viettämään seisojan synttäreiden jatko-osaa) tein kahvin kanssa guinness-suklaakakkua, jonka reseptiä olen kuolannut Viivin ja Wagnerin keittokirjasta jo pidemmän aikaa. Vieraita meillä nimittäin käy aika harvoin ja ihan niin ahne en vielä ole, että kehtaisin leipoa kakkuja vaan minulle ja isännälle, jolleivät tekosyyt ole kunnossa ;)

Kakku oli helppo, mutta ohjeeseen oli tainnut iskeä painovirhepaholainen. Sokeri puuttui ohjeen raaka-ainelistalta kokonaan, mutta löytyi kyllä valmistusohjeesta, joten lisäsin sitä summamutikassa desin verran itse. Lisäksi kuuden desin jauhomäärä teki kakusta hieman turhan jauhoisen, neljällä-viidellä desillä lopputulos olisi varmaan aika passeli. Jälkiviisaanan googlasin vielä, miten guinness-kakkua on muualla leivottu; ainakin Amalfin sitruunojen ohjeessa jauhoa tosiaan oli vähemmän. Niin tai näin, ei lopputulos nytkään maistunut pahalta.

Kakkuohjeisiin kuului myös kreemi kakun pinnalle luomaan tumman oluen ja vaalean vaahdon vaikutelmaa, mutta minä korvasin kreemin vaniljajäätelöllä, ja ripottelin kakun pinnalle vain tomusokeria koristeeksi.

Guinness-suklaakakku (ilman kuorrutetta)

2 1/2 dl guinness-olutta
80g tummaa suklaata
150g voita
1 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1, 5 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4-5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Sulata suklaa ja voi pienellä lämmöllä kattilassa. Siirrä seos pois liedeltä, lisää joukkoon guinness, suola, kaakaojauhe ja sokeri ja sekoita hyvin.

2. Sekoita kulhossa munat, vaniljasokeri ja ranskankerma hyvin sekoittaen. Sekoita mukaan guinness-seos. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun, korppujauholla tai kaakaojauheella päällystettyyn tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 min.

3. Koristele kakku sen jäähdyttyä esim. tomusokerilla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti