keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kuukauden kasvis - tomaatti: tomaatti-slaw


Kaali on ihanaa. Coleslaw on ihanaa. Ja kaikki muut ohuesta kaalinsuikaleesta tehdyt salaatit; ehkä vielä coleslawiakin enemmän tykkään kaalisalaateista, joissa on viinietikka- tai sitruunapohjainen kastike.

Tomaatista saa myös loistavan kastikepohjan kaalisalaatille. Paseerattu tomaatti kävisi tähän myös, mutta minä käytin kaltattuja tuoretomaatteja, jotka surautin sauvasekoittimella soseeksi. Inkivääri, valkosipuli ja chili antavat soosille potkua. Tällainen salaatti sopii grillatun lihan pariksi kuin nenä päähän, ja grillikaudenhan voi hyvin aloittaa jo helmikuussa! ;)

Tomaatti-slaw

n. puolikas pienehköstä kaalista
1/2 kurkku
1/2 sipuli
(muita kaalin- tai salaatinjämiä, minä käytin kiinankaalin kannan)

kastike

1 dl paseerattua tomaattia tai pari kaltattua ja soseutettua tuoretomaattia
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
sormenpään kokoinen pala inkivääriä  raastettuna
1 tl tabascoa
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
1/2 dl öljyä
tuoretta korianterisilppua

1. Suikaloi kaali ohuesti veitsellä tai esim. juustohöylällä. Pilko mukaan muut mahdolliset salaatit, sipuli ja kurkku. Kalttaa ja soseuta tuoretomaatit, jos käytät niitä kastikepohjaan.

2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta kulhossa. Vatkaa öljy ohuena nauhana mukaan (tai sekoita kaikki ainekset pullossa, jolloin voit vain ravistella kastikkeen sekaisin). Kaada kastike salaatin päälle ja anna maustua ainakin puolisen tuntia. Silppua päälle tuoretta korianteria.

2 kommenttia:

  1. Hauskan ja yllättävän kuuloinen kastike slaw:lle, taatusti hyvää! Ja tokihan grillikauden voi aloittaa helmikuussa, ei tuota luntakaan ole liikaa grillin tiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunttasin vanhoista teksteistä, että viime vuonna grillikausi avattiin tasan vuosi sitten 24. helmikuuta. Nythän se olisi siis jo korkea aika kaivaa hiilet ulkovarastosta! ;)

      Poista