maanantai 3. helmikuuta 2014

Kuukauden kasvis - helmikuu: tomaatti


What..? Hullu! Tomaatit eivät mitenkään ole nyt sesongissa ja suomalaiset talvitomaatit muutenkin melko ankeita. Joo, tiedetään, mutta joskus käy niin, että online-ruokaostoksilla tulee tilanneeksi neljä kiloa tomaatteja neljän kappaleen sijaan, eli nyt on keksittävä niille käyttöä. Luultavasti jopa nopeammin kuin kuukauden sisään, puhua voisi ennemmin viikon kasviksesta. Ja toisaalta, tomaatti on tavallaan aina ajankohtainen, sitä ostetaan paljon ympäri vuoden ja uudet tomaattijutut maistuvat varmasti hyvältä talvellakin. Sitä paitsi, tuleehan se kesäkin ennen pitkää ja reseptejä voi käyttää silloinkin.

Toisin sanoen, helmikuulle luvassa kampanjan mukaisesti vähintään neljä tomaattireseptiä. Vapise, mutti-soosi, täältä tulevat tuoretomaatit! ;)

P.S. Helmikuussa oikeasti ajankohtainen kasvis on ainakin maa-artisokka. Se on valittu teemakasvikseksi Safkaa-blogissa, jolla myös niinikään kuukauden kasvis -kampanja tänä vuonna. Hauskaa seurata, mitä ammattilaiset samoista teemoista keksivät, minulla ei ainakaan ole yhtään kasvisruokareseptiä liikaa :) Älkääkä unohtako sitruksia, ne tuovat aurinkoa (nyt jo mukavasti piteneviin) pakkaspäiviin!

2 kommenttia:

  1. Kerrankos tuollainen "pikku tilausvirhe" sattuu. Leivoin viime kesänä briosseja ja luin reseptin puoli desilitraa nestettä vahingossa puoleksi litraksi...
    Minä olen ollut vähän ahneempi ja kun viime vuonna kokkasin 52 "viikon hedelmää", niin tänä vuonna yritän löytää sopivat 52 "viikon kasvista". Hedelmien kanssa alkoi tehdä jo vähän tiukkaa loppuvuodesta. Saa nähdä, miten kasvisten kanssa käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 52 viikon kasvista on varmasti loistojuttu, luulen, että itselleni tulee valinnan vaikeus kuukauden kasvisten kanssa, varsinkin sitten kesämmällä kun kaikki on sesongissa yhtä aikaa :) Mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä kaikkea ihanaa teidän keittiössä loihditaan viikon kasviksista!

      Poista