torstai 7. helmikuuta 2013

Edulliset pulled pork -burgerit ja ihana kaalisalaatti



Tiedetään - kaikki ja niiden kaverit ovat jo tehneet nyhtöpossupurilaisia ja kirjoittaneet niistä blogissaan, olen niin jälkijunassa! Mutta en voi vastustaa kiusausta, koska ensinnäkin, purilaiset olivat erittäin edulliset eli täydellistä säästökuuriruokaa, ja toiseksi, koska ne olivat niin hyviä, että pidimme niitä isännän kanssa ihan erityisen onnistuneena ruokana. Ei siis hyvänä eikä onnistuneena ruokana, vaan sellaisena, jota syödessään on ihan haltioissaan ja kokee ylittäneensä itsensä

Edullisuus tuli kolmesta asiasta: tein sämpylät itse (käytin pakastimesta punajuuripurilaisesta ylijääneet sämpylät), possun luullisissa paloissa oli hinta kohdillaan, ja kaali oli niinikään kohtuuhintainen pääraaka-aine hampurilaisen väliin tulleeseen salaattiin. Ja se salaatti oli HYVÄÄ! Jätin perinteisen coleslawin tekemättä ja tein slawistani nyt aasialaistyyppisen, inkiväärillä ja chilillä höystetyn majoneesittoman version. Majoneesia turautin sämpylän väliin sitten ihan muuten vaan, ja ylläpidin aasialaislinjaa myös turauksella sriracha-kastiketta.  Muuta ei hamppari väliinsä kaivannut!

Hampurilaissämpylöiden sekä pulled porkin ohjeet löytyvät arkistojen aarteista, ja kaalisalaatin ohjeen lisäsin alle. Sämpylät paahdoin kevyesti uunissa ennen hamppareiden kasaamista.


Aasialainen slaw tai meikäläisittäin kaalisalaatti

n. 1/4 keräkaalia
1 porkkana
1/2 paprika
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chilipalko
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

kastike

1 limetin mehu
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl siirappia
1 rkl soijaa
3 rkl pähkinäöljyä
muutama tippa seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä

Purista valkosipulinkynsi, viipaloi sipuli ja suikaloi ohuelti muut salaattiaineet kulhoon. Veitsen sijaan pidän juustohöylästä kaalin suikaloimisessa, mielestäni kaali jää silloin jotenkin mehevämmäksi. Sekoita sitten kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada salaatin päälle. Sekoita ja anna muhia puolisen tuntia ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti