keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Aasialainen yrtti-kanasalaatti


Jos syön muutaman päivän liian yksipuolisesti tai raskaasti, alkaa kroppani yleensä huutamaan tuoreiden, raikkaiden makujen perään. Sama kaava toistui myös muutaman päivän sairaalaruokailujen jälkeen, heti kotiinpäästyä niin mieli jotain omannäköistä ruokaa, mieluiten salaattia. Ja ehdottomasti jotain aasialaisvivahteista! Ruokaisaa oli salaatin kuitenkin oltava - pelkällä pupunruualla en elä eikä syömismahdollisuuksia ole ihan alvariinsa, joten sekoitin salaattini riisinuudeleista, kanasta ja maapähkinöistä tuoreiden vihannesten ja yrttien ohella. Täyttävää mutta samalla kesäisen kepeää.

Salaatin ainut juju on, että yrttien kanssa ei kannata pihtailla, minä käytin yhteensä viisi ruukullista tuoreita yrttejä kahden-kolmen hengen salaattiannokseen. Muilta osin aineksia voi helposti muunnella sesongeittain tai omien mieltymysten mukaan.

Aasialainen yrtti-kanasalaatti (kahdelle)

2 hlön annos riisinuudeleita (paketin mukainen annostus)
1 kurkku
1/2 punasipuli
2 tomaattia
2 kesäsadon nippusipulia tai muutama kevätsipulin varsi
3 ruukullista korianteria
2 ruukullista minttua

kastike

2 limetin mehu
3 rkl kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl siirappia
1-2 tuoretta chilipalkoa silputtuna

pinnalle

400g broilerin paistisuikaleita
3 rkl soijaa
2 rkl siirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä

kourallinen suolapähkinöitä

1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Silppua salaattikulhoon nippusipulit, minttu ja korianteri. Suikaloi mukaan kurkku ja punasipuli, viipaloi tomaatti ja lisää vielä jäähdytetyt nuudelit.

2. Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaatin joukkoon.

3. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla. Lisää soija, siirappi, seesamiöljy ja inkivääri ja sekoita. Laita levy pois päältä mutta jätä pannu levylle välillä sekoitellen, kunnes neste on pääosin haihtunut pannulta ja suikaleet karamellisoituneet seoksesta. Nosta suikaleet salaatin päälle, ripottele pintaan vielä suolapähkinöitä ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Nam, onpa herkullisen ja raikkaan kuuloinen salaatti! Aasialaiset maut on ihan parhaita :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heidi! Ja samaa mieltä, jotenkin noihin makuyhdistelmiin ei koskaan kyllästy ja samalla aina tuntuu löytyvän jotain uutta :)

    VastaaPoista