tiistai 21. huhtikuuta 2015

(Parempaa kuin) Gwynethin kanasalaatti


Broilerin jauheliha on viime kuukausina löytänyt tiensä keittiöömme erilaisten pyöryköiden ja salaattien muodossa. Uutena reseptinä silmiin tarttui terkkarin vastaanotolla luetusta naistenlehdestä ohje Gwynethin kanasalaatille. Yleensä suhtaudun aika skeptisesti (ainakin takavuosina) erikoisista dieeteistään tunnettujen julkkisten ruokaohjeisiin, mutta maapähkinävoilla maustettu, aasialaistyylinen salaatti kuulosti ihan aidosti hyvältä.

Eilen tein salaatin, räpsäisin siitä nopeasti kuvat (joista jälkeenpäin tarkasteltuna unohdin korianterin) ja laitoin osan riisin kera ihmispoikasen lautaselle. Vasta sitten ennätin maistamaan sitä itse, ja tajusin, että vaikka salaatti oli hyvää ja taapero söi sitä mielellään, oli se ehkä hiukan mietoa omaan makuuni. Niinpä ropsuttelin loput kanaseokset takaisin pannuun ja jatkoin hieman maustamista, jolloin lopputuloksesta tuli minun mielestäni vielä originaalia parempi. Allaoleva ohje on siis tämä jatkettu versioni, mutta alkuperäisen löytää esimerkiksi Tupla Kupla -blogista, josta minäkin sen kaivelin.

Jos muuten Naapurin Maalaiskanan tai L'Uomu Nokan porukka sattuu kuulolle, laittaisin toivomuslistalle valikoimaanne jauhelihan, meillä sitä ainakin kuluisi vaikka kuinka!

Maapähkinäinen salaatti broilerin jauhelihasta (kahdelle)

jäävuori- tai muita "kupiksi" sopivia salaatinlehtiä
1 kurkku

400g broilerin jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
1 sipuli
1 porkkana
tilkka öljyä paistamiseen
1 dl vettä

kastike:

1 punainen chili silputtuna
4 rkl soijakastiketta
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa
3 rkl riisiviinietikkaa (valkoviinietikka käy myös)
1 rkl tummaa seesamiöljyä
2 tl srirachaa

tarjoiluun: ruukullinen korianteria silputtuna ja halutessasi murskattuja suolapähkinöitä

1. Tee salaattipohja. Irrota salaatinlehdet tyvestään ja asettele kupeiksi tarjoiluastiaan. Kuori ja viipaloi kurkku ja lisää viipaleet astiaan. Laita viileään paikkaan odottamaan.

2. Silppua chili ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

3. Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta porkkana ja inkivääri. Kuullota hetki pannulla öljytilkassa, lisää sitten broilerin jauheliha ja paista muutama minuutti kypsäksi. Lisää kastike ja vesi ja keittele kasaan muutama minuutti. Lusikoi kanatäyte salaatinlehtikuppeihin ja ripottele päälle korianterisilppu sekä pähkinämurska. Tarjoile sellaisenaan tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti