torstai 31. heinäkuuta 2014

Street Food Carnival Kasarmitorilla

Ruokatapahtumat tuntuvat ihan kokonaan vallanneen Helsingin, ja sehän meille syömisestä innostuneille sopii. Eilen kävin ystävättären, hänen taaperonsa ja oman ihmispoikasen kanssa testaamassa Kasarmitorin Street Food Carnivalin, joka kokoaa kaupungin food truckit samaan paikkaan. Tapahtuma on toistaiseksi järjestetty keskiviikkoisin klo 16-21 ja jatkuu tiettävästi samalla mallilla vielä elokuussa. Kameran unohdin valitettavasti kotiin (taas!!), joten pahoittelen kuvien puutetta tässä raportissa.

Ainakin näin lämpimillä keleillä ihmisiä oli liikkeellä reilusti, jonoista päätellen ruokatapahtumia ei siis ole vielä liikaa. Me olimme paikalla vajaasta viidestä noin puoli seitsemään, ja porukkaa riitti tasaisesti ainakin koko sen ajan. Ruokarekkojen - onkohan food truckille jotain "oikeaa" suomenkielistä termiä? - valikoima taitaa hieman vaihdella viikoittain, koska muutamia ennalta odotettuja rekkoja ei tällä kertaa näkynyt. Silti, kymmenkunta rekkaa koristi torin laitoja joten valinnanvaraa oli ihan riittävästi, vaikka tarjonta oli aika burgerivoittoista. Me jonotimme ensin Richard McCormickin kioskille, jonka nopeasti vetävä jono oli siedettävän mittainen ja josta valitsimme korean bbq-sushiburritot. Sushiburrito oli vähän niinkuin leikkaamaton makirulla, lihaa, kurkkua, kastiketta ja sushiriisiä merileväarkin sisään kääräistynä. Kympin hinta tuntui suhteellisen kovalta, mutta rulla oli raikas ja maistuva, vaikkei isompi nälkä sillä olisi ehkä lähtenytkään.

Sushiburriton jälkeen ei ollut nälkä, mutta emme olleet erityisen täysiäkään, joten suunnistimme vielä kasvisravintola Soi Soin kojulle. Teimme valintamme jälleen jonon perusteella, mutta se olikin virhe, koska jono ei kertonut oikeasta jonotustilanteesta, vaan ensin jonotettiin tilaamaan ja sitten asiakas sai tilausnumeron, jonka jälkeen ruokaa odoteltiin vielä tovi. Odotus oli ehkä pitkähkö, mutta seitsemän euron hampurilaistemme hamppupihvit sikäli onnistuneet, ettei hommasta jäänyt huono maku suuhun.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli kiva, pieni pistäytymiskohde, jossa kaikki vaihtoehdot ovat sopivan lähellä toisiaan valinnan helpottamiseksi. Kannattaa siellä poiketa, jos keskustassa on liikkeellä ja lapsetkin voi ottaa mukaan. Jonoja on, mutta ne tuntuivat suurimmalla osalla myös vetävän ihan mukavasti. Hinnat liikkuvat kympin molemmin puolin per annos, mikä on tietysti "tavallista" grillikiskaa arvokkaampaa, mutta toki tarkoitus on myös myydä tavallista grilliä parempaa sapuskaa :) Erityyppisiä food truckeja olisi kiva saada lisää, vaihtoehtoja oli nytkin mutta kieltämättä pulled pork, purilaiset ja srirachapohjaiset soosit olivat vähän turhankin hyvin edustettuina, niin hyviä kuin ne ovatkin. Kiinnostavalta vaikutti tiibetiläistä ruokaa mainostava koju, josta sai hauskan näköisiä nyyttejä, mutta se jäi eilisessä kuumuudessa valitettavasti testaamatta.

Hannan soppa -blogissa on kerrottu edellisviikon karnevaalista (ja muistettu käyttää kameraakin ;), kannattaa käydä lukaisemassa ja ihastelemassa tunnelmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti