sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vuohenjuustopasta


Arkiruoka valmistuu vikkelästi ja viikonloppuna kokataan pitkän kaavan mukaan, eikö?

Ei! Kun toistaiseksi vietän arkipäivät kotioloissa, saan kokata pitkin päivää mikä päivä tahansa ihan sydämeni kyllyydestä. Ja se on ihanaa. Toki tiedostan kuinka onnekas olen, ennemmin tai myöhemmin vaihtuu kotiarki minullakin toimistotyöläisen arkeen. Mutta niin kauan kun saan olla kotona, en näe ihmeempää syytä siihen, miksi juuri viikonloppuruokien pitäisi olla pitkän kaavan mukaan valmistettuja (tietysti ne saavat sitä olla, mutta ei ole pakko). Kun aika ei viikonvaihteessa mene kokkaamiseen, vapautuu sitä enemmän muihin, koko perheen puuhasteluihin. Ja jos aika on rahaa, minusta sellainen aika on suoranainen aarre.

Pahaa ruokaa ei kuitenkaan viikonloppunakaan tarvitse syödä, vaikka tekeminen olisikin vähän vikkelämpää. Eilinen aurinkokuivatuilla tomaateilla höystetty vuohenjuustopasta oli siitä hyvä esimerkki; valmistus kesti juuri niin kauan, kuin pastalta otti kypsyä, mutta lopputulos oli täynnä makua. Reseptin juju on hunajassa - se ei erityisemmin valmiissa pastassa maistu, mutta makua testaillessa huomasi ison eron pastassa ennen ja jälkeen hunajan. Hyvää!

P.S. Tottahan tätä saa sitten tehdä viikollakin, jos aika on silloin enemmän kortilla :)

Vuohenjuustopasta (kahdelle)

300g chevreä (minä käytin puolitoista Sainte Maure -patukkaa)
2 dl kermaa
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl hunajaa
2 hengen annos hyvää pastaa, muoto on vapaa (minä käytin penneä)
suolaa
mustapippuria
parmesanraastetta tarjoiluun
oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä paistamiseen

1. Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetkinen pannulla öljyssä. Sipulien kuullottuessa hienonna vielä tomaatit ja murusta vuohenjuusto valmiiksi odottamaan.

2. Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia alle paketin antaman ohjeajan. Pastan mentyä tulille lisää pannulle kuullottuneiden sipulien joukkoon kerma, vuohenjuusto, hunaja ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna kuplia pienellä lämmöllä hieman sekoitellen. Valuta pasta ja kaada se pannuun kastikkeen kanssa. Kääntele sekaisin ja anna muhia pienellä lämmöllä pari minuuttia, kunnes pasta on sopivan al dente. Annostele, raasta päälle parmesania ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti