maanantai 30. joulukuuta 2013
Yrttinen sienisalaatti
Joulu tuli ja meni, mutta postailen näitä joulupöydässä tarjottuja herkkuja vielä jälkikäteen. Moni niistä sopii myös alkavaan blinikauteen ja tulee se seuraava joulukin ennen pitkää :)
Sienisalaatissa ei piile mitään suurta rakettitiedettä, mutta joskus siitä se siitä huolimatta onnistuu paremmin, joskus huonommin. Tämänkertainen versio oli niitä paremmin onnistuneita.
Sienisalaatti
350g suolasieniä
1 pieni sipuli
1 dl smetanaa
1 dl kuohukermaa
1-2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
pieni nippu tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
pieni nippu tuoretta timjamia silputtuna
Liota suolasieniä muutama tunti välillä vettä vaihtaen. Valuta lopulta huolellisesti ja pilko pieneksi hakkeeksi. Hienonna sipuli ja sekoita sieniin. Lisää smetana, sekoita, ja "ohenna" koostumusta kuohukermalla vähän kerrallaan (koko desiä ei ole pakko käyttää). Lisää etikka, yrtit, suola ja pippuri ja sekoita vielä kerran. Anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti