perjantai 29. kesäkuuta 2012
Perjantairuokaa: vuohenjuustoleipäset
Isäntä on laihiksella joten lappasin perjantaiherkkuja ostoskärryyn ihan vain itseäni silmällä pitäen :) Mukaan tarttui pikkusyötävistä koostuva yhden hengen ilta-ateria: speckiä, salaattisekoitusta, vuohenjuustoa, paistovalmis patonki ja viinirypäleitä. Kinkusta ja vihreistä tein salaattia, mutta rypäleet paistoin pannulla ja rakensin niistä vuohenjuuston kanssa pieniä leipäsiä - yhtään en ole varma, mistä idea mieleen alun perin putkahti, mutta muistelen joskus lukeneeni jostain blogista jotain vastaavaa ideaa, anteeksipyyntöni, että lähde jäi löytämättä!
Oli ohje mistä tahansa, leipäsistä tuli ihan mahtavia, ensi kerralla ehkä koitan käyttää paahdettua leipää tuoreen sijaan. Ja nättejäkin leivistä tuli, sopisivat hyvin myös vieraille tarjottavaksi!
Vuohenjuustoleipäset
10 viipaletta mieleistä, tuoretta leipää (mieluiten uunilämmintä, minä käytin uunivalmista patonkia)
150g vuohenjuustoa
200g tummia viinirypäleitä
voita paistamiseen ja leivän päälle.
1. Voitele leipäviipaleet ja murenna vuohenjuusto niille.
2. Kuumenna nokare voita pannulla, lisää viinirypäleet ja paista hetki. Kun rypäleet pehmenevät, voit hieman lytistää niitä paistinlastalla.
3. Nosta kuumat viinirypäleet leiville ja tarjoile heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vaikuttaa herkulliselta!!
VastaaPoistaTosi näyttäviä, ihana yhdistelmä varmasti!
VastaaPoista