Nämä jo vähän pakkasen puremat karvarouskut saivat jäädä metsään kasvamaan. |
Eviran sivuilta tarkistin vielä rouskujen keittoaikoja, ne ovat haaparouskulle 5 minuuttia, ja karva- sekä kangasrouskulle 10 minuuttia. Omat sieneni olivat sekaisin pussissa, joten saivat pidemmän käsittelyn kaikki.
Suolasienet
sekalaisia rouskuja (osa mielellään haaparouskuja)
vettä
reilusti karkeaa merisuolaa (vähintään 150g / 1 kg sieniä, minä käytin enemmänkin)
Putsaa sienet ja leikkaa pois huonot osat (tai jos sieniä on paljon, heitä huonommat pois kokonaan). Kiehauta isossa kattilassa vettä n. kolminkertainen määrä sieniin nähden. Ryöppää sieniä väljässä vedessä 5-10 minuuttia lajista riippuen (haaparouskulle riittää 5 minuuttia, karva- ja kangasrouskut vaativat 10 minuutin ryöppäyksen). Kaada ryöpätyt sienet lävikköön, huuhtele nopeasti ja reilusti kylmällä vedellä - sienet tulee jäähdyttää nopeasti - ja valuta sen jälkeen huolellisesti. Lado puhtaaseen purkkiin vuorotellen sieni- ja merisuolakerroksia niin, että päällimmäiseksi jää kerros suolaa. Säilytä sienet kylmässä ja tarkista silloin tällöin, että suola(vesi) peittää sienet kokonaan. Liota liika suola pois, huuhtele ja valuta ennen käyttöä.
Muista, että raa'at sienet ovat myrkyllisiä, joten välineiden ja käsien huolellinen pesu käsittelyn jälkeen on tärkeää! Ja toki valmistuksessakin on syytä käyttää puhtaita välineitä ja purkkeja, puhtaat sienet säilyvät paremmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti