sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kuukauden kasvis - parsa: grillattu parsa-perunasalaattiIhan ensimmäisenä pahoittelut Kääpiölinnan Anulle saamattomuudestani (ja hitaasta vastaamisesta!), arkihaastetta lensi tähän suuntaan mutta tyydyn tällä kertaa ihailemaan toisten arkikuvia. Toki sikäli arkea kuuluu täältäkin, että suurin osa blogimateriaalistani ylipäänsä on juurikin sitä, ja hiljattain (ruoka-)arki näyttäytyi vielä yksityiskohtaisemmin ruokapäiväkirjojen muodossa.

Meanwhile, vappua odotellessa sima on laitettu käymään (jos et ole niin jo tehnyt, kannattaa laittaa viimeistään tänään), grillikausi jatkuu ja parsakausi paranee. Jälkimmäistä kahta yhdisteltiin eilen grillatuista perunoista ja vihreistä parsoista tehdyssä salaatissa, josta tuli ihan tosi hyvää. Grillaus on suosikkitapani valmistaa parsaa, eikä maku hävinnyt salaattiin, kun kastike ja muut komponentit olivat riittävän miedot. Tällainen salaatti sopisi myös vappuaan grillauksen merkeissä viettävälle - vaikka ainakaan täällä etelässä ei säätiedotus oikein suosi, harmi - ja itselleni korvamerkkasin salaatin kesän uusia perunoita ajatellen, nehän vasta hyviä grillattuna ovatkin!

Kuvat räpsin kiireellä ja hätistellen kolmea hyeenaa samalla toisella kädellä kauemmas, ei kai sitä huomaa? ;)

Grillattu parsa-perunasalaatti

10-12 vartta (1 nippu) vihreää parsaa
10 keitettyä pienehköä, kiinteää perunaa kuorineen (esim. edellisen päivän tähteeksi jääneet keitinperunat)
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua valkosipulirouhetta
1 ruukku sileälehtistä persiljaa
suolaa
mustapippuria
pari rkl soijaa
hyvää oliiviöljyä n. 3 + 2 rkl

1. Sekoita kulhossa balsamiviinietikka, valkosipuli, suola, pippuri ja loraus öljyä. Silppua mukaan persilja. Sekoita erillisessä, pienessä kupissa soija ja saman verran oliiviöljyä grillattavien kasvisten sivelyyn.

2. Huuhtaise parsat ja napsauta niistä puumaiset kannat pois. Grillaa parsoja ja perunaa keskikuumassa grillissä välillä öljy-soijaseoksella sivellen ja käännellen. Perunoille riittää, kun ne saavat väriä, parsaa kypsytän yleensä reilu 5 min; kun parsa alkaa saada väriä ja on nähnyt grilliä molemmilta puoliltaan, sekin on valmista. Anna pottujen ja parsojen jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä.

3. Pätki parsat n. kolmeen osaan ja lohko perunat suupaloiksi. Sekoita kastikkeeseen, anna vetäytyä hetken mutta tarjoile vielä haaleana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti