keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Nimiäisten tarjoilut


Kuten jo savulohen jämäkäyttöön liittyen kerroin, taannoin vietimme ihmispoikasen nimiäisiä. Emme ole isännän kanssa kovin suuria juhlaseremonioiden ystäviä silloin, kun kyse on omista juhlista, joten nämäkin juhlat menivät pienellä porukalla ja hyvin vähällä "virallisella" ohjelmalla - ja se toimikin hyvin, enempää porukkaa ei olisi kaksioomme saanut ängettyä, ja mukavaa oli keskittyä ihan vaan seurusteluun ja ihmispoikasen ihasteluun :)

Tarjoiluja kuitenkin oli, totta kai. Osasta löytyy linkit aiempiin teksteihin, ja jotain linkitän vielä myöhemmin, kun saan ohjeet kirjoitettua ylös. Koska juhlat osuivat niin lähelle vuodenvaihteen juhlakautta, ajattelimme, että kaiken jouluruuan mässäämisen jälkeen ei kenties vieraidenkaan tee vielä mieli raskaita voileipäkakkuja tai suolaisia piirakoita, vaan voisimme tehdä jotain salaattipohjaista, kevyttä lounasta, vaikkapa aasialaishengessä. Suhtauduin tähän kyllä lievällä haikeudella, koska kuitenkin olen voileipäkakkujen ystävä. Tarjoiluajatus toimi kuitenkin hyvin; Aasiaan vivahtava ruoka ei aiheuttanut vierastusta juhlijoissa ja salaattien kanssa oli helppo huomioida erilaiset ruoka-ainerajoitukset, kun salaatit, pähkinät, lihat ja kalat tarjottiin erikseen, ja ruoka oli luonnostaan laktoositonta ja gluteenitonta. 
Makean puolen kanssa olin mukavuudenhaluisempi, tein ainoastaan porkkanakakun itse, täytekakku tilattiin Kakkugalleriasta (mustaherukka-suklaakakku, joka oli ihanaa), piparkakut olivat kaupasta ja isäntä haki gluteenittomat makeat Keliapuodista. Yritin muuten etsiä täytekakkua, joka olisi 1) gluteeniton, 2) pähkinätön ja 3) liivatteeton, mutta tällaista yhtälöä ei mistään löytynyt. Jos joku tietää, mistä saisi sellaisen tilattua tai hallussapitää hyvää reseptiä, saa kertoa! 


Kuviin en emännöidessäni ehtinyt panostaa, mutta onneksi isäntä räpsäisi pikaiset otokset suurimmasta osasta sapuskoja. 

Nimiäisten menu

Aasialaisin yrtein höystettyä jasmiiniriisisalaattia
Vietnamilaista salaattia (goi ga -tyyliin mutta ilman kanaa)
Kasvis-nuudelisalaattia
Vietnamilaisittain marinoitua broileria (goi ga -salaatin kanan marinadilla)
Cashew- ja suola(maa)pähkinöitä

Mustaherukka-suklaakakku (gluteeniton vaihtoehto Ellen Svinhufvud -leivokset)
Porkkanakakku (gluteeniton vaihtoehto korvapuustit)
Piparkakkuja (+ gluteenittomia versioita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti