perjantai 9. elokuuta 2013

Seesam, savusta (mun lohi)!


Yritämme isännän kanssa käydä kaupassa vain kerran viikossa, mikä käytännössä tarkoittaa, että perjantain kauppareissun jäljiltä viikonloppuna syödään parhaat tuoretuotteet ja herkut, ja viikolle otetaan jotain paremmin säilyvää ja yksinkertaista. Kalansyönnin kannalta systeemi on hieman ongelmallinen sikäli, että vaihtoehdoiksi jää joko syödä kalaa heti viikonloppuna tai pakastaa kala, ja kaikki varmasti tietävät, ettei pakastettu kala ole yhtään sama asia kuin tuore. En sano, että se olisi pahaa, mutta aina jotenkin harmittaa syödä kalansa pakastimesta, kun tuoreena se olisi niin paljon parempaa!

Anyway, koska kalaa halutaan syödä viikollakin, nappaan silloin tällöin laiskan emännän ratkaisuksi pakastealtaasta valmiita, nahattomia lohifilepaloja, joita on neljä annoskappaletta samassa vakuumissa. Ei kovin kaksinen tuote, mutta ah, niin helppo.

Muutama päivä sitten tuo arkinen pakastekala sai kuitenkin ihan uutta nostetta, kun keksin pyöräyttää sen seesaminsiemenissä ja nakata sähkösavustimeen. Ihan mahtava juttu, hellepäivänä ei tarvinnut turhaan laittaa keittiöön lisälämpöä hellan tai uunin kautta, aikaa kului noin varttitunti ja uusi arjen pelastaja oli keksitty! :) Kaveriksi lohelle riitti avokadolla ja limetillä höystetty herkullinen salaatti.

Seesaminsiemenet kypsyivät ja savustuivat maukkaiksi samassa prosessissa, ja lohi pysyi yllättävän mehevänä sisältä. Kunnes ehdin kokeilemaan, voin vain arvailla, miten hyvää sama ruoka olisi ihan tuoreella kalalla. Suosittelen ihan ehdottomasti kaikille!

Savustettu seesamilohi (kahdelle)

200-300g lohifilettä nahattomaksi käsiteltynä ja annospaloiksi leikattuna (ja sulatettuna, jos käytät pakastekalaa)
suolaa
2-3 rkl seesaminsiemeniä
1 tl chilirouhetta

1. Ripottele lohipaloille tasaisesti suolaa. Sekoita matalalla lautasella keskenään seesaminsiemenet ja chilirouhe, ja ripsauta halutessasi seokseenkin vielä hieman suolaa. Pyöräytä kalapalat seoksessa niin, että sitä tarttuu niihin kauttaaltaan.

2. Tuuppaa kalat sähkösavustimeen 10-15 minuutiksi. Anna vetäytyä pari minuuttia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti