lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kuin kesä itse: halloumi-nektariinisalaatti


Lämpöisessä kelissä ei ole muuta vikaa kuin se, ettei millään haluaisi laittaa hellaa saati sitten uunia päälle. Ulkona lämpö on ihanaa, mutta sisältä sitä on kiva pitää vähän poissa. Onneksi on grilli. Ja salaatit. Ja kylmät keitot. Liedetöntä ruokaakin saa tehtyä ihan loputtomin variaatioin :)

Eilinen halloumi-nektariinisalaatti koostuu paahteessakin maistuvista komponenteista, suolaisesta halloumista, makeista nektariineista, hunajasta ja rapeista saksanpähkinöistä. Alle yksinkertainen salaattipohja. Uhmasin tällä kertaa hellettä ja käytin liettä halloumin ja nektariinin paistoon, mutta grillissä niistä saisi vielä parempia!

Halloumi-nektariinisalaatti (kahdelle)

1 paketti halloumia (150-200g)
2 nektariinia
kourallinen saksanpähkinöitä (minulla paahdettuja, mutta paahtamattomat myös ok)
ruukullinen rapeaa salaattia, esim. roomansalaattia
1/2 kurkku
hunajaa
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

1. Huuhtaise ja revi salaatti, ja kuori ja pilko kurkku kulhoon. Sekoita salaattipohjaksi ja mausta balsamiviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

2. Rouhaise saksanpähkinöitä hieman pienemmäksi. Viipaloi nektariini ja halloumi. Grillaa tai paista pannulla ensin nektariiniviipaleet molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä, ja nosta ne salaatin päälle. Paista sitten halloumiviipaleet molemmin puolin, kunnes nekin saavat väriä. Nosta viipaleet salaatin päälle, ripottele mukaan rouhitut pähkinät ja lorota juuston, nektariinin ja pähkinöiden päälle hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti