sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Laiskan kokin inkiväärilohi


Meillä grillataan paljon sekä viikonloppuisin että arkena; varsinkin taannoisina helteinä - joiden minun puolestani ei olisi ihan tarvinnut vielä loppua - oli kiva, kun ei arki-iltanakaan tarvinnut laittaa kotona sisällä hellaa tai uunia päälle tuomaan lisälämmitystä.

Tämä inkiväärilohi on yksi nopeammista, arki-iltaan sopivista grillattavista; marinadin tekoon menee kymmenen minuuttia, jotka voi käyttää jo vaikka aamulla ennen töihin lähtöä, ja grillaukseen toiset kymmenen, poislukien grillin kuumennus. Itse olin jopa niin laiska, että käytin pakastealtaan valmiiksi annospaloiksi leikattuja, nahattomia ja ruodottomia lohia. Tosin nahallinenkin lohifile sopii tähän erittäin hyvin.

Ei aina tarvitse vaivautua, eikä varsinkaan kesällä!

Inkiväärilohi (neljälle)

600g lohifilettä neljäksi annospalaksi leikattuna
2 kesäsipulin vartta
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
chilihiutaleita
soijaa
1 limetin mehu
1 tl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
1 rkl fariinisokeria tai 1 tl siirappia
2 rkl miedonmakuista öljyä, esim. maapähkinäöljyä
(tuoretta korianteria)

1. Hienonna sipulit ja korianteri, purista valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri kulhoon. Sekoita joukkoon loput marinadin ainekset ja lisää kalapalat mukaan. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia (mutta pidempikään marinointi ei ole väärin, kalat voi tosiaan vaikka jättää työpäivän ajaksi marinoitumaan).

2. Kuumenna grilli. Jos käytät hiiligrilliä, hiiliä ei tarvitse olla kovin paljon, mutta anna niiden kuumeta rauhassa. Grillaa lohipaloja molemmin puolin muutama minuutti, valellen niitä muutaman kerran marinadillaan grillauksen aikana. Jos käytät nahallista lohta, grillaa ensin nahkapuolelta rauhassa muutama minuutti pidempään, käännä, ja ota lopuksi kaunis väri lihapuolelle.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti