tiistai 25. kesäkuuta 2013

Hellesään helpotus: raikas kesäjuoma


Radiossa varoitettiin "tukalasta helteestä". Ymmärrän toki, miksi helteestä varoitetaan, mutta perusterveenä yksilönä varoitus ei ole minulle kovin merkityksellinen, vaan samoin tein voisi varoittaa "veemäisestä räntäsateesta".

Jos helle kuitenkin yllättää, on jokin virkistys paikallaan. Jäätelö ja mansikat toimivat aina, mutta juhannuksena innostuin myös tästä raikkaasta juomasta. Vaikka alkuperäisohjeessa (samasta paikasta löytyi muuten vaikka mitä kivoja reseptejä) hehkutettiin juoman detox-kapasiteettia, vaikutti se myös sellaiselta herkulta, jota ihan oikeasti voisi nähdä lasissaan kuumana päivänä. Ja tuskin detoxkaan menee täysin hukkaan juhannuksen jälkeen ;)

Yksinkertainen kesäjuoma sopii myös mainiosti juhlavampaan tilaisuuteen alkoholittomaksi juomavaihtoehdoksi. Kurkku antaa siihen hienon, viilentävän maun ja makeuttamattomana se menee kivasti myös ruuan kanssa. Samoista sattumista saa tehtyä useamman kannullisen ihan pelkällä veden lisäämisellä. Voiko näin helppoa juomaa olla?

Raikas kesäjuoma

1/2 sitruuna
5 cm pätkä kurkkua kuorittuna
muutama tuore mintun oksa
1,3 l vettä (tai sen verran, kun mehukannusi vetää)
(toinen sitruunanpuolikas tai limetti)

Viipaloi sitruuna ja kuori ja viipaloi kurkku kannun pohjalle. Lisää muutama mintunoksa. Kaada päälle kylmä vesi ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Tarjoile hyvin viilennettynä ja/tai jäiden kera.

Jos haluat vedestä tujakampaa tai jos aika on kortilla, voi sitruunanviipaleita lisätä enemmänkin, tai puristaa mukaan sitruunamehua. Limetti käy myös!

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikas ohje! Kyllä tämä hellepäivän pelastaisi.

    VastaaPoista
  2. Ohjeesta en voi ottaa kunniaa itse, mutta hyvää tuo kyllä oli :) tulee olemaan jatkossakin käytössä!

    VastaaPoista