torstai 29. toukokuuta 2014

Philadelphia-punajuurimuffinit


Juhlatarjottavat ja erityisesti kesän lämpöön sopivat tarjottavat aiheuttavat helposti päänvaivaa juhlien järjestäjille. Siksi oli hauska lähteä mukaan, kun Philadelphia haastoi bloggaajat kehittelemään tuorejuustostaan pikkusuolaista tarjottavaa puutarhajuhliin. Taannoin pähkäilin menua myös helteiselle brunssille, ja päätin tarjota muunmuassa vanhoja suosikkejani kinkku-juustomuffineja. Siitä ajatus lähtikin kehittymään - mitenköhän tuorejuusto pärjäisi muffinissa? 

Valitsin reseptiin Philadelphia valkosipuli & yrtit -tuorejuuston, ja sen makupariksi punajuurta. Hieman hämäävästi punajuuri mielletään usein talvikasvikseksi, vaikka ihanat, uuden sadon punajuuret tulevat myyntiin jo kesällä. Satokauden käynnistymistä odotellessa voi muitakin kasviksia käyttää, esimerkiksi porkkana tai pinaatti sopisivat muffiniin myös. Punajuuren ja tuorejuuston yhdistelmästä tulee mehevä tarjottava. Satokauden alkua odotellessa käytin esikeitettyjä punajuuria, mutta tuore, raakana mukaan raastettu punajuuri tekee leipomuksesta myös vinkeän värisen. Juhlatarjottavaksi muffinit sopivat erityisen hyvin siksi, etteivät ne ole hirmuisen lämpöarkoja ja lässähdä, jos mittari hipoo kekkeripäivänä hellelukemissa. Viileämpänä päivänä muffinin pintaan voi pursottaa vielä tujauksen tuorejuustoa koristeeksi. Ja hei, mainitsinko, että nämä ovat niin helppoja, että juhlastressiäkään ei tarvitse hankkia? ;)

Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee 16-17 pienehköä muffinia juhlasuolaiseksi, tai kotikäyttöön neljä isoa. Muffinit on toteutettu yhteistyössä Philadelphian kanssa. 

Philadelphia-punajuurimuffinit

5 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
100g voita sulatettuna
2 dl maitoa
1 kananmuna
2 punajuurta raastettuna
200g Philadelphia valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa

Lisäksi tarvitaan muffinipelti sekä muffinipapereita, tai tarkoitukseen sopivia pieniä, uuninkestäviä vuokia.

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi, sen hieman jäähdyttyä vatkaa kevyesti mukaan maito sekä muna, ja sekoita kuiviin aineisiin. Sekoita mukaan vielä tuorejuusto sekä raastettu punajuuri. 

2. Asettele muffinipaperit muffinipellin koloihin ja täytä paperit taikinalla. Paista 15-20 minuuttia, kunnes muffinit saavat hieman väriä pintaan (isoja kannattaa paistaa 30-35 min).

2 kommenttia:

  1. Pienet keraamiset vuoat on myös hyvä idea kesäkekkereihin...muffinit kestävät niissä paremmin kuumaa keliä!

    terkuin,

    Teresa

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea, kiitos! Isommat muffinit menivätkin vuokiin, mutta enpä tullut ajatelleeksi, että pienetkin voisi niin tarjoilla. Ratkaisu oli ihan nenän edessä huomaamattani :)

    VastaaPoista