sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Toisten esimerkillä, goi ga
Ihanaa, ensimmäinen päivä tänä keväänä kun saa nostaa läppärin ja itsensä pihatuoliin ja kirjoitella auringonpaisteessa! Viis siitä, että näytöltä ei tahdon nähdä juuri mitään, nyt on kevät :)

Keväiseen moodiin sopivasti testasin Soppaa ja silmukoita -blogin vietnamilaisen goi ga -kanasalaatin. Sitä on kehuttu hurjasti, ja ainakin Chez Jasulta löytyy versio samaisesta reseptistä. Itselleni vietnamilainen keittiö ei ole erityisen tuttu, mutta thai-keittiöstä inspiroituneena teemme isännän kanssa tuon tuostakin kaikenlaisia salaatteja, joiden autenttisuuden osumatarkkuus joko Thaimaahan tai naapurimaihin todennäköisesti vaihtelee. Päällisin puolin tämäkin ohje vaikutti hyvin samantyyppiseltä kuin aiemmin tehdyt salaatit, mutta ilmeisesti mittasuhteet olivat sen verran erilaiset, että maku oli kuitenkin ihan omanlaisensa.

Menin hyvin pitkälti alkuperäisen ohjeen mukaan, joten en julkaise sitä erikseen, vaan suosittelen tarkistamaan sen täältä. Sen verran muuttelin, että jätin pois kiinankaalin (unohtui), lisäsin ituja ja tuoretta minttua, ja lopuksi vielä yhden ekstralimetin mehun, kun kaipasin lisää hapokkuutta. Maapähkinöiden sijaan käytin casheweita, kun meillä sellaisia sattui olemaan. Lopputuloksesta tuli makuuni hieman liian makeaa suhteessa salaatin hapokkuuteen (eli jatkossa lisää limettiä vaan), mutta kuitenkin ihanan raikasta ja keväisen tuoretta, joten tästä ohjeesta poikii varmaan lukuisia versioita varioitavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti