lauantai 24. maaliskuuta 2012

Pullapossujen possupullat



Tavallisen pullan suhteen emme ole erityisen persoja, mutta lihapullien kanssa olemme varsinaisia pullapossuja. Ja koska perjantaina tuli hieman viiniteltyä, tänään iski himo saada oikein mausteisia pullia. Ja kuka minä olisin väittämään nälkäiselle vatsalleni vastaan ;)

Tämän ohjeen ainut juju on, että pullat on tällä kertaa tehty kokonaan possusta. Täyteläinen possu ja kipakka, makea tomaattikastike muodostivat mukavan makukokonaisuuden. Muutoin itse pullien resepti on hyvin samanlainen kuin perinteisten lihapullien, ja tulisuuskin tulee kastikkeesta, ei itse pullasta.

Possupullien kanssa syötiin paistetuilla kasviksilla jatkettua couscousta, joka sopisi hyvin myös pääsiäislampaan kaveriksi. Lisukkeen ohjeen laitan vielä myöhemmän kerran jakoon.

Possupullat mausteisessa tomaattikastikkeessa

400g porsaan jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoa
1,5 dl maitoa
suolaa
1 pieni sipuli
1 kananmuna
1 tl kuivattua, rouhittua valkosipulia
mustapippuria
valkopippuria
voita ja oliiviöljyä paistamiseen

kastike
1 tlk (luomu-) tomaattimurskaa
1 tlk paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
1 tl chilihiutaleita tai cayennepippuria
nippu korianteria silputtuna
suolaa
oliiviöljyä

1. Sekoita kulhon pohjalla korppujauhot, suola, pippurit, valkosipuli ja maito. Anna turvota n. 10 minuuttia.

2. Pilko sipuli hienoksi silpuksi ja lisää se maito-korppujauhoseokseen. Vaivaa jauheliha seokseen. Riko kananmuna taikinan joukkoon ja vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua kulhoon. Pyörittele taikinasta mieleisesi kokoisia pullia.

3. Ruskista pullat voi-öljyseoksessa pienissä erissä korkeareunaisella paistinpannulla. Nosta ruskistetut pullat syrjään odottelemaan.

4. Kaada tomaattimurska ja paseerattu tomaatti pannuun. Mausta sokerilla, suolalla ja cayennepippurilla tai chilillä, ja lorauta mukaan oliiviöljyä. Anna kuumeta hiljalleen kuplivaksi, ja lisää pullat kastikkeeseen. Hauduta pullia kastikkeessa n. 10 min. Sekoita joukkoon silputtu korianteri hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti