tiistai 13. maaliskuuta 2012

Makaronilaatikko



Makaronilaatikko ei ole aikoihin ollut mikään suuri suosikki, koska yhteen aikaan sitä tuli tehtyä melkein joka viikko hillitön satsi, jotan sitten syötiin monta päivää. Alkaahan se maistua vähän puulta jossain kohtaa.

Viikonloppuna tuli kuitenkin pitkästä aikaa ihan perinteisen, twistittömän makaronilaatikon himo. Koska aineet ovat melkein aina jääkaapissa, pääsin samoin tein antamaan mieliteolle periksi (ei, mulla ei ole selkärankaa ;). Ainut poikkeama ns. perusversiosta oli se, että laitoin mukaan pekonia, koska jääkaapissa ei ollut sikanautaa, vaan pelkästään naudan paistijauhelihaa. Pitää makaronilaatikossa possua ja rasvaa olla.

Makaronilaatikko (neljälle)

5 dl makaronia
4 kananmunaa
5-6 dl maitoa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä puristettuna
400g jauhelihaa (+ pekonia, jos jauhelihasi on liian
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
suolaa


1. Kiehauta makaronille vesi kattilassa. Lisää kattilaan suolaa, ja keitä makaroneja pakkauksen ohjeen mukaan miinus pari minuuttia niin, etteivät ne kypsy täysin.

2. Kuullota sipulia hetki keskilämmöllä paistinpannussa. Nosta lämpöä, ja lisää jauheliha sekä valkosipuli. Mausta ruskistunut jauhelihaseos suolalla sekä musta- ja valkopippurilla, ja nosta syrjään odottamaan

3. Sekoita munamaito. Riko munat kannuun tai nokalliseen kulhoon, kaada päälle maito, lisää paprikajauhe, hieman valkopippuria ja suolaa, ja sekoita tasaisehkoksi.

4. Voitele uunivuoka. Sekoita vuoassa suurin osa makaroneista sekä jauheliha-sipuliseos. Levitä loput makaronit kerrokseksi pinnalle. Kaada päälle munamaito, joka saa ulottua makaroniseoksen pintaan saakka. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti