lauantai 11. elokuuta 2012

Mansikka-rahkakakku

 


Ainut Uskollisin fanini totesi taannoin nähdessämme vienosti, että leipomisjuttuja ei niin kovin paljon blogista löydy. No, tottahan se on, edellinen makea leipomus taisi siinä kohtaa olla maaliskuulta... ja leipä vielä kauempaa. Hups! Ja meillä kyllä ihan selvästi ollaan enemmän suolaisen kuin makean ystäviä, jälkkärit ovat aina vähän jotain ekstraa, kun taas suolaista ruokaa tulee tehtyä joka päivä.

Nyt olen kuitenkin vähän tsempannut, tämä on (huikea ;) toinen leipomisjuttu kahden viikon sisään! Ensimmäinen oli lomilla tehty mustikkapiirakka, ja tämä uusin sitten kakkukokeilu. Resepti on Anzkun kauhasta kajahtaa -blogista, se kiinnitti alun perin huomioni riisimuropohjansa vuoksi, koska silloin tällöin tulee haeskeltua myös gluteenittomia juttuja kokeiltavaksi. Olen kopsannut sen alle pienin muutoksin. Muokkasin reseptiä vähän olosuhteiden pakosta, tai siis sen takia, että kävin kolme kertaa kaupassa hakemassa tykötarpeita enkä sitten jaksanut enää lähteä neljättä kertaa, kun huomasin vieläkin unohtaneeni jotain (fiksu saattaisi harkita kauppalistaa).

Kakusta tuli kuitenkin oikein hyvää, joskaan ei riisimuropaketin tuoteselosteen perusteella gluteenitonta. Tein hieman alkuperäistä reseptiä suuremman määrän, koska vuokani oli 26-senttinen, ja kehityskohteena tähän isompaan versioon käyttäisin ensi kerralla yhden liivatelehden enemmän (korjattu allaolevaan reseptiin). Kakku pysyi tälläkin liivatemäärällä joltiseenkin kasassa vuoan reunoja avatessa, mutta valui hieman pohjan puolelle (kuten kuvasta näkyy) ja notkahti jonkin verran leikatessa. Lautasella palat eivät oikein enää pysyneet kasassa, mutta meitä se ei häirinnyt, vaan korvasimme tyytyväisenä noin vuorokauden ateriat kakkukasoilla ;)

Mansikka-rahkakakku

pohja:
200 g (tummaa) suklaata
5 dl riisimuroja

täyte:
4 liivatelehteä
 1 prk maitorahkaa
 500 g turkkilaista jogurttia
1 vaniljatangon siemenet
 2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
3-4 dl mansikoita

pinnalle:

vajaa 8 dl  mansikoita
sitruunamelissan tai mintun lehtiä (minä käytin thaibasilikaa, se ei maistunut täysin kamalalta mansikan kanssa, mutta ehkä jatkossa muistan ostaa jotain muuta...)

 1. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon riisimurot. Pingota irtopohjavuoan (halk. 26 cm) leivinpaperi. Painele muroseos pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

3. Sekoita kulhossa rahka, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja rapsuta vaniljan siemenet (?) veitsenkärjellä tangon sisältä rahkaseokseen. Soseuta mansikat karkeaksi soseeksi ja lisää ne rahkaseokseen.

4. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hetkinen ja sekoita se rahkaseokseen.

5. Kaada täyte pohja päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

6. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele mansikoilla ja yrtin lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti